Bu saydıklarının hiçbirini üniversite öğretmez. Bu saydıkların doktora yüksek lisans yaparsan senin seçeceğin araştırmalar ile öğrenilir. Ben bilgisayar mühendisliğini 2. sınıfta bıraktım Türkiye'de. Hiç düşünmedim çünkü bir b*k olmaz Türkiye'deki bilgisayar mühendisliği bölümünden. Matematik, fizik kimya bilen adamın diploma notu benden yüksek olacak sadece gülüp geçtim ve bıraktım.
Yurtdışında başladım üniversiteye geçen yıl bitirdim. Yazılım mühendisliği okudum, gördüğüm dersleri sayayım; HTML, PHP, Pyhton, C, Java, Database System(SQL), Database Administration (Oracle), Network(Ağ), Linux, Microsoft, Computer Graphics(Modelleme, Video kesme, biçimlendirme)...
Yukarıdaki saydıklarından hangisinden uzmansın dersen, hiçbirinde değilim. Çünkü uzman olmak için ayrı bir gayret lazım ama hepsinden fikir belirtirim, üstünde tartışırım. Bunu Türkiye'den mezun olan birisi yapamaz. Aklınız varsa bırakın Türkiye'deki üniversiteleri. Yurtdışındaki en kötü üniversite Türkiye'de ODTÜ, Boğaziçi ile kapışır.
Aksini zaten söyleyemem hocam.

Ben Türkiye standartlarında konuşuyorum. İmkanımız olsa keşke bizimde öyle..
Üniversite öğretmiyor dediğiniz gibi. Sadece yol gösteriyor. Ben diploma notuna çok bakmıyorum. Benim 1.5 ortalamam var ama kulüp odasına gelip benden yardım isteyenlerin; hocaların en çok tanıdığı kişilerden birisiyim. Rahat bir şekilde okul imkanlarından yararlanıyorum. Kulüp'teki arkadaşlar Dekan ve Rektürlükten yararlanabiliyorlar.
Ne kadar iş yaparsan o kadar aş yersin. Öyle 2 derse gireyim şak diye c c++ öğreneyimle olmuyor bu işler.
Zaten üniversite kapıştırma işi bence boş. Türkiye boş. Bizim bölümde bir arkadaş var ( Halit Alptekin) bilen bilir kendisini

Üniversiteden bağımsız bir şekilde Türkiyenin en büyük kuruluşlarında projeler geliştiriyor ve 4. sınıf