Yup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende de gittigidiyor daha güvensiz diye bir algı vardı. Aralarındaki fark nedir ? yani Gittigidiyor'u daha güvenli yapan özelliği nedir? Kusura bakmayın daha önce internet üzerinden hiç ürün satmadığım için soruyorum.
Sahibinden bir senedir kullanmıyorum gelişti mi bilmiyorum ama gittigidiyor hem satıcının hem alıcının haklarına daha çok sahip çıkıyor. Komisyon oranı biraz daha fazla sanalpazar ve sahibindene göre ancak daha kaliteli. Her aşamasını kontrol edebiliyorsunuz alışverişin. Örneğin diğer sitelerde ürün satılırken ödeme yapıldıktan sonra fatura isteyebiliyor satıcıdan bu da çeşitli sıkıntılara neden oluyor. Ürün satarken de alırken de ticaret tamamlanamıyor. Gittigidiyor daha çok bu durumlarda iki tarafın anlaşıp anlaşamadığına bakıyor kafasına göre işlem yapmıyor. Ayrıca en başta avantajı diğer sitelerde dolandırıcılar cirit atıyorlar diğer sitelere nazaran bunlara denk gelme ihtimaliniz daha azdır. Satıcının ve alıcının mesaj kısmından birbirlerine hesap no vermeleri ve site haricinde satış yapmaları yasaktır bu yüzden zaten dolandırıcılar bu siteyi tercih etmiyorlar. İşlemlerde site dahilinde yapıldığı için kullanıcıların profillerinde ticaret geçmişleri belirgin oluyor, bunu referans alarak daha dikkatli davranabilirsin. Başka avantajları da var hız ve sitenin destek konusu çok önemli.