Merhaba arkadaşlar geçen hafta bir adet ingilizce blog açmayı düşünüyordum tamamen adsense yönelik sabit gelirli bir site oluşturmayı düşünüyordum ve kategori arayışlarım sonucu kararımı verdim .Kategoriyi neye göre seçtim onuda anlatayım.
Bilmiyorum doğrumu yaptım ama adwords kullandım.Yüksek hacimli bir keyword seçtim ve bir alt kategorisinde yüksek aranma hacmi ve yüksek tbm değerlerine sahip bir konu seçtim .Seçtiğim kategoride ne kadar site var hiç bilmiyorum çünkü nasıl bakılacağını bilmiyorum ama keywordleri google da aradım bu işe yogunlaşmış bir site var oda benim rakibim olacak
http://www.about.com/ http://www.buzzle.com/ http://www.articlesbase.com/
Bunlar gibi sitelerden kategori arayışına girdim amacım sadece ingilizce makale yazdırarak biryerlere gelmekti ve kategorimi seçtim.
Daha sonra anahtar kelimeme uygun bir domain aldım domain adresim şu şekilde mesela kategorime car diyelim domainim xxxcar.com şeklinde bir kaç konu okuduğumda domain içinde anahtar kelimenin geçmesinin iyi birşey oldugunu okumuştum bu yüzden böyle birşey tercih ettim.
Script olarak wordpress kullanıyorum tema olarakda
http://themeforest.net/item/smartmag...gazine/6652608
bu temayı tercih ettim bence hoş .Herhangi bir seo çalışması felan yapmadım çünkü içerik eklemeden uygun olacagını düşünmüyorum .
100 adet 200+ kelime ingilizce makale siparişi verdim @AlperA. bu arkadaşa 1-2 gün içinde teslim edecegini düşünüyorum artık ne zaman teslim ederse makale girişini o zaman yapacagım ilk 2 hafta günde 5 makale girmeyi düşünüyorum daha sonra günde 3 makaleye düşüreceğim.
Bu arada sitemin kurulumunu yaptım digitalocean.com dan bir adet makina aldım içerigin ingilizce olması ile makinanın ipsinin amerika olması bence önemli bu yüzden amerika lokasyonlu bir makina tercih ettim domain ise godaddyden 2.20 tl ye aldım .Site kurulumunu yaparken google arama motorundan kaçırdım

.20 adet makaleden sonra google arama motoruna ekleyeceğim siteyi ekledikten 10 gün sonra da seo çalışması yaptırmayı düşünüyorum nasıl olur bilmiyorum.
Makale yazdırma şekline gelirsek makaleyi yazan arkadaş işinde iyi gözüküyor henüz bir yorum yapmayacagım ama arkadasa 52 adet keyword listesi verdim bunlara uygun makale yazın dedim ve o şekilde yapacak .Keywordleri ise dedigim gibi google adwords den sağladım aranma hacmi düşük yüksek karışık tbm yüksek olmasına dikkat ettim zaten seçtigim kategori de rekabet düşük sanıyorumki iyi yerlere gelecegim bakalım görelim.
Bu arada sosyal medyayı çok aktif kullanmayı düşünüyorum bence herşey google değil facebook google + pinterest twitter sayfaları açmayı düşünüyorum henüz açmadım bu aralar vizelerim var makaleler gelince makale girmeye başladığımda buradan güncelleyecegim yaptıklarımı .
Şimdilik bunlar yaptıklarım buraya zamanım oldukça güncelleme yapacağım eksigim gediğim varmı bilmiyorum varsada önerilerinizi bekliyorum.
Güncelleme 31.10.2015
Siteye yapılan harcamalar
100 adet makale siparişi = 500 tl
digitalocean makina = yıllık 120 dolar
Domain = 2.20 tl
04.11.2015
Arkadaşlar 5 gündür yazmıyorum makaleleri bekledim 100 adet 250 kelime makaleyi teslim aldım bugun 5 adet makale girdim . Facebook ve pinterest sayfası acıp makaleleri paylaştım .Google,bing,alexa ya sitemi ekledim .Webmaster tools google yandex alexa ya kaydoldum.Google sitemi yarım saatte indexledi 2 3 konum aramalarda çıkıyor fakat aramalarda çıkan konularımın açıklama kısmını beğenmedim onu araştırıp en iyisini bulup size anlatmaya çalışacağım.
07.11.2015
Merhaba arkadaşlar şu üç günde yaptıklarımı yazayım günlük 4-3-2 şeklinde makale girdim tabi makale girerken resimlerde kullanıyorum bunları free stock photos diye aratarak buldugum sitelerden indirim belirli bir ölçü standartıma çevirip kullanıyorum.
Siteme facebook pinterest google plus sayfaları açtım onaylı bir şekilde facebookun pek yararını göremedim çünkü tanıtım yapmam gerekiyor henüz sayfayı begenen yok ama google aramalarında üst sıraya çıkmama yardımcı oluyor bu arada son 3 günde 50 adet hit halım çok sevindim canada usa ve france dan gelmiş .Google aramasından ve pinterest google plus sayfalarımdan gelmişler.Google plus sayfası olusturduktan sonra aramalarda circles şeklinde arama yaparsanız toplu arkadas ekleyebiliyorsunuz . günde 1500 kişi eklersiniz ben öyle yapıyorum bunlardan dönüş yapan çok oluyor ne kadar ekleyebilirseniz kar sonuçta hit demek sitedeki birseyi begenirse paylasması demek

pinterest sayfam içinde aynı şeyi söyleyebilirim aramalarda açtıgınız site kategorisinde bir arama yapıp bir kullanıcı buldugunuzda onun takipçilerine takip istegi gönderin geri dönüş süper oluyor 500 kişi ekledim 100 ü döndü şimdilik devam edicegim eklemeye.Sitede olan diğer gelişmelerden bazıları 100 adet indexim olmuş ama aramalarda pek iyi yerlerde degilim 80.sıra civarındayım ama yükseleceğine inanıyorum . Bu arada dün aksam adsense başvurusu yapmaya çalışırken eski mailime bağlı bir adsense hesabı incelemesi göndermişim zamanında blogspot onaylanmamış dün başvuru sitesini degiştiremedigim için tekrar aynı siteyle basvurdum öylesine kabul edilmiş. Ayrıca yeni mail açıp suanki sitemle başvuru yaptım oda kabul edilmiş

2 adet adsense oldu napıcam bilmiyorum biri analytcs webmaster tools baglı olan mailimde digeri yeni actıgım mailimde yeni actıgım mailimle kabul olan adsense şimdiki site ile başvurdum o yüzden onu kullanıyorum gelişmeler böyle takipte kalın .