iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben senin istediğin olayı kendi sitelerimde 3 senedir uyguluyorum hatta URL göndereyim incele, arkadaş da kendi çalışmalarını URL göndersin onu da incele en doğrusuna sen kendin karar ver.

nofollow yapmadığın taktirde o sayfadaki içerikleri URL leri incelemeye devam edecektir, noindex ile sadece o sayfayı indexlememesini anlatırsın, nofollow eklersen o sayfadaki URL'ler ile de ilişkisini kesersin, hatta sana önerim noindex, nofollow yerine, "none" etiketi eklemen. none ekle ki komple ilişkisini kessin o sayfa ile.

Benim anlatmaya çalıştığım olay şu;
Google tamam index aldırmıyor noindex etiketi ile ama nofollow eklemediğin zaman o sayfayı taramaya devam ediyor, yani bir nevi içeriğini taramaya devam ediyor. Webmaster tools hesabında ise bu bazen sana duplicate olarak görünebiliyor.

Detayları bilgilere buradan ulaşabilirsin;
https://developers.google.com/webmas...meta_tag?hl=tr
takip etme demektir nofollow bende aynı şeyi söylüyorum zaten. site site içi link yapısının otoritesini dağıtmamaya etkisi olabilir bunun dışında indeksleme ile bir alakası yok. bu bağlantıyı izleme anlamına geliyor. sorun sayfaların indekslemesini engellememekse noindex yeterlidir. arkadaşta su anda sayfasına bu kodu eklemeyi başarmış.

Neyse sorunun çözümüne odaklanalım. arkadaşın kafası karıştı nofollowuda ekleyebilir bir zararı olmaz. kafa karışıklığını engellemek için yazdım bu mesajı yoksa hiddetlenen birine cevap yazmak adetim değildir.