arkadaşlar yeni yorumlar bekliyorum aranızda hisse al sat işi yapan varmı ?
hocam borsa da şirketleri bilmiyorsanız ve al sat yapacaksanız kesin zarar edersiniz, borsa uzun vadede yatırım aracıdır, al sat yaparak bir yere gidemezsiniz kolay kolay, hele hele bilginiz yoksa asla.
sağlam şirketi bulacaksınız, her ay düzenli olarak 3-5 hisse alacaksınız ve 5-10 yıl bırakın dursun, onun dışında %5 rakamı ayda değil günde bile kazanabilirsiniz çok zor değildir, ama ülkemiz gelişmekte olan bir piyasada olduğu ve siyasi istikrar tam yerine oturmadığı için gelen bir haber borsadaki olumlu havayı kasırgaya çevirebiliyor, bu da al sat işi yapanları genelde vurur, kasırga bir kaç gün sonra bitince her şey yerine geliyor ama hisse senedindeki paranın eridiğini görmek insanı mahvedebiliyor.
borsaya yatıracağınız para, asla ihtiyacınız olmayacak bir para olmalıdır, hele hele kredi çekip girenler bile var ki bu durum onları batağa sürüklemekten öteye gidemez,
hangi yatırım şirketini seçeyim diyorsanız, paralar artık devlet güvencesinde ve siz yatırım hesabı açtığınızda TAKASBANK da sizin adınıza hesap açılır ve hisse senetleri burada durmaktadır. benim tercihim ZİRAAT YATIRIM'dır, illa da biri kazanacaksa en azından devletin bir kurumu kazansın,
Hangi hisse senetlerini almalıyım derseniz, borsada BİST100, BİST50 ve BİST30 endeksleri ve bunların dışında bir sürü endeks ismi vardır, türkiyedeki iyi iş yapan 100 şirket BIST100 içinde bulunur, tabi bu o şirketlerin asla zarar etmeyeceği anlamına gelmez, benim favorim GOODY (Goodyear Lastikleri)' ve GOLTS (Göltaş Çimento)'dur. asla ölmeyecek bir sektördür ve uzun vadede kazandıracağını düşünüyorum.
SİZE BİR TAVSİYE, BORSADA ŞU UÇACAK ŞU KAÇACAK HABERLERİNE İTİMAT ETMEYİN, YOKSA SONU İYİ OLMAZ
BU YAZDIKLARIM ASLA BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR, KİŞİ KENDİ YATIRIM PORTFÖYÜNÜ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİDİR