1-Sitenizi kullanan kişilerin ne gibi karlı çıkacağını açıkça belirtmelisiniz. 50 liraya link satarken bunun 10 lirasını size vermenin karlı olduğunu düşünmüyorum. Sizi link alıcıları ile buluşturuyoruz bu kadar komisyonda hakkımızdır diye düşünüyorsanız müşteri ile buluşamama gibi bir durumumuz yok zaten. Link tanıtım yazısı almak isteyeni r10 ve ******* gibi sosyal ağlarda zaten buluyoruz.Sitenizin hitinin bu 2 webmasterdan çok olacağını da düşünmüyorum.
2-site verilerimi kimsenin görmesini istemezse görmez demişsiniz. bir satıcı olarak sitemin herkes tarafından görmesini isterim. Çünkü sitemi ne kadar kişi keşfederse sitemin hiti o kadar artar ve müşteri kitlem çoğalır. Alexa değerim düşer.
Baştada belirttiğim gibi amaç konu baltalamak değil.Sisteminizi güzel ifade etmelisiniz. Kullacınıcılar karlı çıkacak derken ne açıdan karlı çıkacağını iyi belirtmelisiniz. yoksa 50 liranın 10 lirasını sisteme kaptırmanın karlı bir tarafını göremiyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Hocam amacınızın konu baltalamak olmadığını bildiğim için biraz daha samimi bir şekilde sorularınızı yanıtlamaya çalışıyım. Öncelikle fahiş komisyonlar koyarak deli gibi kar yapma amacında değilim zaten. Projeyi kodlarkende tek bir amacım vardı, bir değer oluşturabilmek. İşleyen bir sistem kurabilmek. Şuan muhasebe olayı üzerinde araştırmalar yapıyorum ve önümüzdeki birkaç gün içinde birkaç muhasebeci ile görüşeceğim. Eğer sadece aldığım komisyonun vergisini verme durumu olursa komisyonu %10 yaparım hiç sıkıntı değil. Dediğim gibi asıl amacım faydalı ve işleyen bir sistem kurabilmek. Link ve tanıtım yazısı alan ve satan arkadaşlar için sistematik ve takibi kolay bir sistem kurmaya çalıştım. Sisteme sitenizi eklerseniz sadece bu ağ üzerinden satış yapabilirsiniz, R10.net'ten vs. satamazsınız gibi bir ifade de kullanmadım. R10 nasıl bir market ise daha sistematik ve bu amaca yönelmiş daha niş bir markette ben açtım hepsi bu. 2. sorunuza gelecek olursak, site verilerini derken neyi kastettiğinizi tam olarak anlayamadım ancak site adını kastediyorsanız, "Link Borsası" forumunda sizce neden kimse site adını açık açık yazmıyor? Neden herkes site adı P.M ile verilecektir yazıyor. Sizce de bunun bir sebebi olmamalı mı? Bu insanlar sitelerini korumak istiyor olabilirler mi? Çıkış noktamda buydu, ki PM ile öğrenme olayını daha da pratikleştirip Site Adı öğrenme talebi yolla şeklinde bir fonksiyon ekledim ki gayet de kullanışlı oldu bence. Ben sistemi geliştirmek için burdayım, aklınıza birşey takılırsa veya mantıklı gelmeyen noktalar olursa lütfen yazmaya devam edin.
Ben satıcı gözüyle değilde alıcı gözüyle bakmak istiyorum..
R10'da ben değil ama 30 'dan fazla link alan arkadaşlar var.. Bunları yayıncının kaldırıp kaldırmadığını takip etmek gerçekten zaman alıcı ve zor.. Sürekli takip etmek gerekiyor..
Sizin sitenizin bununla ilgili bir çalışması var mı?.. Ben siteniz aracılığı ile atıyorum 10 yayıncıya link verdim yayıncalardan biri linki kaldırdığı an bana mail gelecek mi?..
Böyle bir sistem olsa daha iyi olurdu.. Yayıncıdan çok alıcıyı düşünürseniz daha iyi olur..

Böyle bir sistem kurulabilir mi bilmem ama şahsen ben link takibi ile tek tek uğraşıcağıma sizin siteden yayıncı alırım sistem takip eder..
Dediğiniz özellik sistemde ekli hocam. Şu şekilde günün belirli bir saatinde yayıncının sitesine gidiyor ve link ekli veya değil kontrolünü yapıyor. Link ekli ise sorun yok ancak link ekli değilse ayrı bir veritabanı tablosunda bu sorunlu yayıncıları tutuyor. Bunu yönetim panelinin dışında sistem oturmaya başladıkça müşterinin hizmetlerim sayfasında da link yayınında sıkıntı var mı yok mu gibi gösterebilirim. Bunun dışında şuan yayıncı alımını r10 üzerinden yapmamın sebebi de bu tür olasılıkları olabildiğince düşürmek.
Ayriyetten şöyle bir özellik bile eklediğimi sizle paylaşmak isterim. Örneğin paylaşımlı hostinge bir yayıncı 5 ayrı site kurdu ve sisteme ekledi. Siz bir domaininize o sitelerin birisinden link aldınız. Farkında olmadan o diğer 4 sitenin birinden daha aynı domaine link almaya çalıştığınızda site farklı olmasına rağmen ip aynı olacağı için sistem uyarı veriyor ve "Aynı Ipli başka bir siteden bu sitenize aktif link hizmetiniz bulunmakta. Bundan dolayı bu siteden link almanızı istemiyoruz" tarzında engel koyuyor.
Süreç boyunca aklıma gelen tüm özellikleri ekledim ancak eminim ki aklıma gelmeyen veya atladığım da dünya kadar şey vardır. Dediğim gibi sistemi geliştirmek için burdayım. Aklınıza başka özellikler gelirse lütfen site üzerinden veya pm ile bana bildirin