İp sistem yerine AHD ( Analog HD) Sistemi tercih etmenizi tavsiye ederim. Hem fiyat olarak ip kameralara göre daha uygun fiyatlı , hem işçiliği (kablo) daha basit hemde görüntü kalitesi olarak ortalama bir ip kamera ile aynı. İşyerinde bulunan interneti dvr'a (kayıt cihazı) bağlayarak cep telefonu/tablet ve bilgisayardan nerede olursanız olun izleyebilirsiniz. Ayrıca kamera işi biraz sıkıntılı bir iş.
Size 16 kamera için 600$ teklif verende olur 5000$ teklif verende. Piyasada 10-20$a kameralarda mevcut 1500-2000$'a kameralarda. Gündüz hangi kameraya baksanız gösteriyor. Önemli olan gecesi. Öyle 8 ledli 16 ledli kamera alacaksanız hiç almayın.
x adet kamera
x adet kayıt cihazı
+ xxxx
+ xxxx
= xxx TL
şeklinde satılan hazır paketlerden almayın. Genelde firmalar elinde kalan satılmayan ve genel anlamda işe yaramaz kameraları bu şekilde cazip fiyata paket oluşturup satar.
İhtiyaçlarınızı yazıyım.
16 adet kamera (dış mekan var ise dome tercih etmeyin)
1 adet 16 kanal dvr
1 adet hdd (minimum 2 TB)
32 adet bnc
16 adet power jack
1 adet power supply ( ben normalde her bir kamera için farklı adaptör kullanma taraftarıyım)
Yeterli miktarda kablo ( her bir kameraya tek tek kablo gidecek. Paralel bağlantı yada atlamalı bağlantı olmaz )
Kablo kanalı (Kabloların geçeceği bir asma tavan vs yok ise)
16 adet mini sıva üstü boath kutusu ( asma tavan yoksa kablo bağlantılarını gizlemek için önemli ( görsellik için) )
Gerçekten tebrik ederim. Yıllardır şu cümleleri neredeyse her müşteriye söylüyorum. Anlayan bizimle çalışıyor anlamayan 300 liralık sistem satın alıyor, iki gün sonra servis için yine bizi çağırıyor çünkü diğer taraf gelmiyor
Çok şükür son kullanıcılar arasında ya bu kamera 20$ da sizde neden 115$ demeyen birisi var. Paket kameralar tamamen 3.sınıf çin malıdır ve maliyeti ithalatçılar için maliyeti 8$ bile değil.
Bizim güvenlik firması olarak projelerde genel olarak dahua, samsung kullanıyoruz
Dahua candır, fakat aynen diğer yorumunuzda söylediğiniz gibi ihtiyaca göre şekilleniyor bu iş. Uyduruk çin malı isteyen de oluyor işi bilenler samsung panasonic axis sony markalarınıda tercih ediyor.
Dvr + 4 adet kamera ve 1 tb hdd 250 lira ? Harddisk fiyatı zaten 185 TL. Bu fiyat mümkün değil ama aldıysanız doğrudur.
Satarlar abi. Dün Wd hdd aldım 1 tb 210 lira faturasını gösterebilirim. Kadıköy'de simsar var oradan da ikinci el aldım 100 lira (90 da olabilir). Ben anlamıyorum bunların satış stratejisini. 210 liraya hdd alıyorsam bu adam 20 liraya almalı ki para kazansın.