tatar59 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaw bu forudma bile bilen bilmeyen herkes sallamıyormu uyuz oluyorum combofix demiş yahu combofixin basit sistem hatalarını düzeltmekten baska hiç bi işe yaramadıgını bilmiyosan konuşma işte. Bulaşan virüs bilgisayarınızdaki her dosyayı encrypt ediyor yani şifreliyor buda aslında bir virüs değil internette bu tür şifreleme programları mevcut bunlar sadece sizin bilginiz dahilinde olmadan yaptıkları için ve şifreyi çözmek için kullandıkları kodu sadece kendileri bildikleri için sizden para istiyorlar. Bu virüsten ilk zamanlar güvenlik duvarı olmayan büyük firmalarda etkilendi muhasebe sistemleri ana serverleri şifrelendi bizzat bize ulaştılar veri kurtarma merkezleri dosyaları kurtarabilir ama onlarda çok uçuk miktarlar istiyorlar yapılabilcek hiç bişey yok. Ya adama para vericeksiniz yada formatı atıp şifrelenmiş dosyalardan vazgeçiceksiniz. Baska yolu yok internette şifreyi çözdüğünü ima edenlerde yalan söylüyor.
Bende combofixi biliyorum fakat denememiştim ki olacağını sanmıyorum. Bu virüs bursada mı ne bi şehirde adamlara 40 bin tl ye maal olmuş 40k para yollamışlar düşünün o şirketi kimlerle uğraşmışlardır. Benim de sistemimde dosyalar vardı fakat çok da önemli değiller ama gene muhabsebe programını kuramadım programcısını aradım cuma günü yapacak lisans güncelleyecek. Maillere gelen pdf html dosylarını açmazsanız hiç birşey olmaz dikkat edin. Çözümü format.