Arkdaşlığı bitirir, iş batar olan paradan da çok zamanına ve yitirdiğin dostluklarına olur. İş uzun vadede olacaksa 3 5 ay yapar parayı bulur bırakırız demiyorsan o kadar arkadaş olmaz. Bölünmeler kopmalar olur. Yada herkes kabul ederse 6. kişiyi bulun başınızda o olsun dicem ama oda zamanla böler. Demek istediğim 1 kişinin tüm takımı yönetmesi gerek. Aksi halde olmaz. Oda taraflı bakarsa hiç olmaz. Çok zor...
İşin ticaret kısmından bahsetmiyorum bile. $ aldı başını gidiyor. Ben geçen amerikadan s2 gear baktım. TR fiyatı 1200 TL civarıydı sanırım. Oradan alsaydım ortalama 230 TL karım olacaktı. Çünkü TR den aldım $ giderken. E siz kargo edeceksiniz kargo ücreti var. Onu geçtim laptop a sigorta yaptırmanız gerek aksi halde bir darbede hdd en basiti bozulabilir vb sayısız hasar örneği. Hadi sigorta yaptırdın kargo ücreti alır başını gider. Onu geçtim işi ticarete dönünce gümrük çıkar. Gümrük %40 %45 civarıydı sanırım yani neredeyse ÖTV kadar vergi alır. Bence de siteden önce siz önce bu işleri düşünün. Kar edicem derken zarar etmeyin. Belli ki genç girişimci kardeşlerimizsiniz, bence çok çok çok çok çookkkk daha fazla araştırın veya tr içinde daha farklı sektörlere girin. Gümrük büyük risk.
Tecrübelere dayanarak anlatmak istedim. Kalın sağlıcakla.