Arkadaşı kışkırmışsın yukarıdaki mesajda, sizinde banlanmanız gerekiyordu. osmanlı direk sizin ecdadınızmış gibi görüyorsunuz, adam orda belirtmiş ecdadımızdır diye. ancak yürüttüğü politikalarını eleştirmesi suç mu? Osmanlı'nın hiçmi yanlış politikası yok? eleştirilemeyecek kadar yüce politikasımı vardı? Bilimde gerçekten geriydik bunu kabullenmek gerekiyor.
Sanırım bana yazdığı cevaptan banlandı, açıkçası böyle bir şey olmasını istemezdim, report dahi etmedim. Şahsım adına konuşayım; Osmanlıyı körü körüne savunan birisi değilim. Zaten Osmanlıyı mükemmel zannetmek ne kadar polyannacılık ise sürekli kötülemekte açıkça düşmanlıktır.
Osmanlı'nın tarihi bir misyonu vardı; kuruldu, büyüdü, geriledi ve yıkıldı. Bu zaten Dünya'nın kuralıdır. Bilimde geri kalmak vs. bunlar birer vesiledir. 1. Dünya savaşına kadar Dünya'nın en büyüğü olan Britanya şu anda eski sömürgesi Amerika'nın köpeği durumda değil mi? Sonsuza kadar mı büyük olarak kalacak? Zamanı gelen bir vesileyle yıkılacak.
Şimdi ben Osmanlıyı seviyorum, bir insan 3 kıtaya hükmetmiş, 600 yıl hüküm sürmüş ve onlarca ırkı ve milleti yönetmiş atalarını neden sevmesin? Bizim Osmanlı sevgimiz padişahlık yeniden gelsin sevgisi değil. O zamanın şartlarında saltanat en uygundu, bugün Cumhuriyet en uygun yönetim biçimi. Biz Osmanlı torunuyuz derken, Osmanoğlu ailesinin hayranıyız demiyoruz zaten. (Sağda solda görüyorum bunlar Osmanoğlu ailesi, bunlarda Osmanlı torunuyuz diyenler falan, konuyla zerre alakası yok)
Son olarak İslam, hiç bir yönetim şeklini dayatmamıştır ve tamamen toplulukların kendisine bırakmış, toplulukların karakterine ve yaşam biçimlerine uygun yönetim şeklini kendilerinin belirlemesine imkan sağlamıştır. Şu anda her ne kadar bir sürü kötü yanı olsa da, her ne kadar manipüle etmek kolay olsa da Cumhuriyet ve Demokrasi en uygun yönetim biçimidir. Eksiktir ama daha iyisi de yoktur. Yarın teknoloji gelişir daha güzel sistemler bulunur bilemem, şu anda durum böyle.
Forumda bana sürekli kin kusanları, önyargı ile saçma sapan iddialarda bulunanları gördüğüm için az çok düşüncem bilinsin diye yaptım bu açıklamayı. Yoksa bu kadar uzatmak adetim değildir, digiklan denilen üye de benimle hiç alakası olmayan suçlamalarda bulundu ve hakarete de vardırdı ama yine de şikayetçi değilim.