kardeşim osmanlı 600 sene bir dünya gücü falan değildir.
Osmanlı 200 sene global bir güçtür.
Adamlar endüstri devrimini yaptıktan sonra osmanlının canına okumuşlardır.
Bizimkilerin hala küçümsediği pozitivist bilim ile adamlar bilimde, sanayide ekonomide osmanlıya 10 kez tur bindirdiler.
Sanayide o kadar geri kaldık ki, osmanlı son 200 yılını şimdiki türkiye gibi güçlü batılı devletler arasında denge politikası izleyerek, ama beni işgal etmesinler diye kapitülasyonlar vererek geçirmiştir.
Limanları, demiryolları, karasuları kendisine ait olmayan bir ülkeden bahsediyoruz.
Rusları yeşilköy'den ingillizlerin savaş tehdidi döndürmüştür, istanbul'a kadar girmiştir ruslar.
Ayrıca bir tane robot (olduğu tartışılır) ile bilimde ileriyiz demek çok iddialı bir sözdür.
Bir çalar saate robot denilmesi belirli bir politik görüşün osmanlı'nın son dönemini şişirip cumhuriyet'e pislik atma çabasıdır.
Hadi buna zamanının ilerisinde bir gelişem ve gerçekten robottu diyelim.
Afganistan'dan bir adam çıksa, wordpress'ten daha iyi bir içerik yönetim sistemi yapsa, bu afganistan web teknolojilerinde çok iyi demek değildir.
Osmanlı'da sanayi, fabrika avrupa ile kıyaslandığında yok denecek kadar az. Avrupa'nın bir çok şehrindeki fabrika sayısı osmanlı'nın tüm fabrika sayısından fazla. üstelik bu fabrikaların neredeyse tamamı devletin ya da gayri müslümlerin elinde.
Adamlar buharın gücünü keşfedim 10000 adamın yapacağı işi bir makine ile yapmaya başladıktan sonra bize tur bindiriyorlar. Ve hala osmanlı'nın cehaletle geri kalmasından ders almayan ve cehaleti gericiliği kendine ilke edinen o kadar çok insan var ki aradaki farkı hala kapatamıyoruz. Hiç bir müslüman ülkesi de o adamların eğitim kültür bilim seviyesine yaklaşamıyor.
Bu arada uçak fabrikası meselesinde. Uçak fabrikaları bizzat atatürk'ün emriyle kurulmuştur. 1930'larda alman junkers firması ile ortak üretim yapılmış, burada yetiştirilen mühendis ve teknik ekiplerle 1940'larda türkiye cumhuriyeti kendi uçaklarını imal edip iskandinav ülkelerine satış yapmıştır.
Uçak fabrikalarını kapatan ise, çok partili döneme geçiş sonrası başbakan olan menderestir. Marshal yardımları yüzünden, amerikalıların baskısı ile türk hava sanayi demokrat parti eliyle bitirilmiştir.
--r10.net; flood engellendi -->-> yeni yazılan mesaj 18:05:37 -->-> daha önceki mesaj 18:03:20 --
sizin kültürünüz eğitiminiz kapasiteniz ancak deh li dühlü konuşmaya yeter.
1000 sene geride yaşadığınız için söyledikleriniz bize hiç ulaşmaz.
Cühela troll ordusu banlanacağına sizin banlanmanız yazık olmuş. Her şeye +1