hope adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kusura bakmayın, alıntı yapmadığınız için yeni gördüm

hocam vallaha açık gönüllü olmamın nedeni bende o yollardan geçtim kısaca bu tür bilgileri bilipte paylaşmayanlara " nedir *** sizin artisliğiniz " demişliğim çoktur. Fakat tecrübem ve yaşadıklarım ile bu soruları cevaplayıp ona göre hareket eden birisiyim.
şimdi sizin sorunuza gelirsek, " render yapılırken telifli videolar nasıl atlatılıyor "
- çerçeve eklenir
- sesleri düşürürsün (sony vegas pro tarzında program ile baştan editlersin)
- görüntü kalitesini düşürürsün
- indirdiğin telifli olan videoyu baştan kayıt edersin ve kaydedirsin. Bakın bu konuya biraz açıklık getirmek gerekirse http://prntscr.com/8w1ge0 fotoğraf gördüğünüz gibi, bilgisayarıma yt'den indirmiş oldugum mp3 şarkıya sağ tıklayıp özellikler dediğimde, detay bölümünde en altda herşeyi açık açık yazıyor. Ne zaman indirildiği, saf isim hali vb. Bakın bunları bazı kişiler, tekrardan kayıt programı ile videoyu kaydediyor yada sesi kayıt ediyor ve ardından kendi oluşturduğu farklı bir uzantıdaki dosyayı render'e sokuyor. Seslerde oynama yapılıyor & kalitede oynama yapılıyor & & renk kontrast ayarlarında oynama yapılıyor & süre kesimide yapılıyor. şahsen işin içindeyken bunları yapanlarıda gördüm yaptımda ve gerçekten şuanda hâla izlenme alan videolarım devam ediyor.
Yt'nin sağlam botları var, gerçekten bakın indirilen dosyayı gidin editleyin, her zaman saf hali her zaman özelliklerde yazmaya devam ettiğide oluyor ve süreler felan önceki videoyla birebir tutuncada telif,ihtar geliyor. Bu olay ile çogunlukla content id sahibi olan kanalların videolarında görebilirsiniz. Content id almış olan kanalların videoları artık somutlaşmış hâl alıyor ve aynısını başka biri yüklediğinde aynı zamanda ses ve görüntü ve kayıt edilmiş özellikleriyle birbiriyle eşleştiğinde telif ve ihtar yiyorsunuz.

Bu tür bilgileri gidipte pdf'sini 40-50 tl e satanlarda var. Free paylaşınca dedikleri de " aha şimdi yt çöplüğe dönecek " sanki kendileri bu işe girişmeden önce pro olarak başladılar..

Eğer yetenek ve zekasını kullanarak biri taktiksel çalışıyorsa, senin prolugun o adamın yanında hiç kalır. Yani proyum öyleyim böyleyim demiceksin. Aylarca yaptım, ve bir o kadar uzun zaman sonra hangi ülkenin videolarının en çok izlenip hemde hangi ülkenin videolarına binde bir telif geldiğini buldum. Sadece o kanalı takip ediyorsun oldu bitti, video yüklediğinde çekiyorsun.

vallaha ben şuan sizin, kiralık aşk dizisinden ve aydilge'den nasıl ihtar yemediğinizi düşünüyorum
eğer yabancı diliniz sağlam ise ve projeniz varsa gerçekleştirin, fakat gidipte varolan birileri yabancı dilemi çevireceksiniz ? Yoksa baştan videoyu yaratıp yabancı dil ile mi paylaşıcaksınız?

hocam yakinda yerim heralde telif )) hocam trde para yokdiye duyumlar aldim özgün içerik hariç o yüzden bu adsense pine geçince yabanci dile çevirip çince veye ingilizce yapip çizgi film kategorisi yapsam nasil olur ???? Suan youtubede kazan 6 dolar ama adsensede kesinleşen kazanç 2 tl pin hangisine göre geliyor ?