hangi tecrübelerle bu kanılara vardınız çok emin değilim. link çıkışı 2 şekilde mümkün. biri tanıtım yazısı olarak, diğeri footer link olarak. diğer link çıkışlarınıda bunlardan biriyle eşleştirmek mümkün.

link çıkışı gerekli olduğu takdirde sitenize herhangi bir zararı olmaz. link çıkışının size olumsuz yansıyacağı kesin değildir ama biz bu aradaki farkı tam olarak değerlendirmekten uzağız.

normal şartlar için söylüyorum, siteden her türlü link çıkışı zararlıdır. bazı siteler içinde söylüyorum link çıkışının yararlı olduğu sitelerde vardır ( bu senin siten değil tabiki ister nofollow verin, ister dofollow verin ölçüsünü kaçırdığınızda zarar görmeniz muhtemeldir. ama birde yönlendirme sitelerini düşünün. kişi siteye bir yere yönlendirilmek için giriyor. kullanıcı aradığını bulamazsa, istediği siteye yönlenemezse, o siteye bir daha girmezse ne olacak?

sitenizin durumu, link çıkışlarının durumu çok önemlidir bu konuda. arama motorusunuz insanları yönlendirmek zorundasınız değilmi? facebook sizin, insanlar bazı sitelerin reklamlarını yapıyorlar ama bu onlara değer kaybettirmiyor di mi? rehber siteniz var firmaların ilgili sitelerine yönlendirme yapmayacak mısınız? örnekler çoğaltılabilir tabi.

şimdi sizin durumunuzu düşünelim. iyi bir siteniz var insanlar sitenizde tanıtım yazısı yayınlamak istiyor ya da footer link almak istiyorlar... sitenizin alanıyla alakasız internet sitelerine link çıkışı yapmanız sizin nasıl yararınıza olabilir?