digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
osmanlı cehaleti ile bilim ve teknikte o kadar geri kalmıştı ki ne topraklarına ne ırzına namusuna sahip çıkamaz hale geldi. şu anki toprakların bile yarısı işgal altındaydı cumhuriyet kurulmadan önce. osmanlının yükseliş döneminde çağdaşlarına oranla iyi bir seviyedeykem eğitim ve bilim giderek rezil bir hal almıştır. rusların yeşilköye kadar geldiği bir osmanlıyı yere göğe sığdıramıyorsunuz. osmanlı belirli bir zaman dönemi çağının ilerisinde olmuştur bu dönemde dünya gücü olmuştur. sonra giderek çağ dışı hale gelmiş eskimiştir. cumhuriyeti osmanlı ile kıyaslayanlar daktiloyu bilgisayarla kıyaslıyorlar. zamanının en iyi daktilosu bugünün en kötü bilgisayarı ile bile kıyaslanmaz.

osmanlının müthiş zengin dili ile açılmış bir fabrika uçmuş bir uçak var m? kendi kumaşını üretemeyen bir ülkeden 30 senede kendi uçağını üreten ülke haline geldik cumhuriyetle. cumhuriyet dönemindeki fakir dil ile yapılan bilimkültür sanat çalışmaları osmanlıyla kıyaslanmaz bile.

osmanlı ecdadımızdır ama yobazlığı ile bilim ve tekniğe değer vermemesi gelişmelere ayak uyduramamış, çağ dışı bir kültür haline gelmiş bayrağı bize devredip gitmiştir.


Sent from my iPhone using Tapatalk
digi abi bazı görüşlerine katılıyorum. ama uçak fabrikası cumhuriyet sayesinde açılmamış hatta kapatılması için yetkililer tarafından herşey yapılmıştır. Osmanlıya gelecek olursak bilim konusunda sandığın kadarda geri değildik. sadece osmanlının son dönemlerinde 2. Abdülhamit Han tarafından japonayaya gönderilen alamet isimli robot bile bilimle içli dışlı olduğumuzu bir nebze gösterir bence.