Herkes atıp tutmuş sallamışta sallamış Hocam burada konu içinde bilgi almaya çalışacağın kadar gümrüğe gitsen ürününü almıştın bile çoktan.

Ürününüz yüksek ihtimalle elektronik olduğu için kalmıştır.Oradaki gümrük muayene memurları aptal değil emsal bedel belirlerken satın aldığınız websitesinden fiyatına da bakıyorlar.Volkswagen Golf araç içi navigasyonsuz dokunmatik radyo getirmiştik 50 küsur yaşlarda normalde hiçbirşey bilmez diyeceğimiz memurun ürünün aynısını bulup sizinkinde navigasyon yokmuş fiyatı düşük olandan işlem yapalım diyip işlem yaptığını bilirim.
Yapmanız gerekenler kredi kartı ekstrenizi alın yanınıza o işlemi fosforlu kalemle işaretleyin.İki ürün aldığınıza dair olan fotoğrafı çıktı alın götürün.Websitesindeki ürün sayfasının fotoğrafını alın götürün durumu izah edin onlarda onaylayacaktır zaten.

Üründen vergi isterler ise %20 bedel olan 43,65 Türk Lirasını (tahmini değer yazdım değişebilir.[ürün CIF bedelinin/nakliye ücreti dahil bedelin %20'sidir EU ülkeleri dışındaki ülkeden giriş yaptığı için]) talep ederler.Üründen vergi istemezler ise 2,90 yada 3,90 olabilir tam hatırlamıyorum gümrük muayene ücreti isterler.Bu ödemelerin sonunda makbuzlarınızı alırsınız.Ürününüzde herhangi bir yasak yok diye biliyorum fakat remote control cihazlarda zaten gümrük hassas davranıyor korkulacak birşey yok bir an önce gidin ürününüz teslim alın.Ha bu arada ürün gümrükte kalınca küçük şehirlerde direk ararlar büyük şehirlerde uğraşmayıp tebligat yollarla.Tebligatın durumunu başka bir mesajda bir arkadaş açıklamış zaten.

Dip Not:PayPal adresinizdeki ürüne ait fatura resmi bir fatura evrakıdır.Sadece çıktı alırken ekran görüntüsü değil direk linkteki yazdır butonu ile çıktı almanız gerekir.Sayfanın en altındaki benzersiz link oraya yazılı olmalı anlayacağınız.

Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olabilirim.
Saygılarımla.