oktayman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

bugun harf inkilabı olmasa da olurdu,arap afabesi kullanan,fars dili olan iran da nükleer çalışma yapabiliyor,Çin alfabesi kullanan çin dünyanın en büyük ihracatcısı,Şekli bir tuhaf olan adını bilmediğim hindistanda da çok ciddi gelişmeler var.Alfabe bir ülkenin gelişmesini çok etkilemiyor bence,yeter ki yapacak imkan ve şartlar olsun.
ama bugun harf inkilabı oldu diye artık bunu geri almanın bir lüzümuda yok,Torunlarımız mezar taşlarımızı okuyamaz yine.
Bahsettiğin düşününce mantıklı geliyor. Ama şu etkeni de düşünün.
Eğitimli Çin, İran'lı bir vatandaş en az 2-3 dile hakim oluyor.
Avrupa içinde aynısı geçerli. Köyde yaşayanları saymazsak bir çok Avrupa'lı en az 2-3 dile hakim oluyorlar.
İran ve Çin zaten diğer dünya ülkelerinden kopuk, kendi içlerinde kültür yaşayan ülkeler. Şöyle ki Çin 4000 yıldır kendi toprakları dışında hiçbir komşusuyla etkileşime girmemiş.
İran desen yine aynı kendi bölgesinde varlığını sürdürmüş bir toplum.

Bence, Anadolu'da yaşayan bir topluluğun-ülkenin Dünya ile iletişim halinde olması zorunlu. Zira Anadolu toplumların göç merkezidir. Batı ile Doğu medeniyetleri arasında tarih boyunca köprü olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti öncesi Anadolu'da kurulan devletlerde diplomatik dil olarak, bir çok dil kullanılmıştır. Zira ne Batılıyız, Ne Doğu'lu.

Arapça alfabe kullanmaya devam etsek sanırım hiç birşey değişmezdi. Şuan ki alfabeyi ben beğenmiyorum. Zira ğ,i,ş gibi Türkçe karakterler yüzünden hala Batı'ya entegre olamıyoruz. Yabancılar telaffuz etmekte zorlanıyorlar. Arapça kullanmak zaten saçmalığın önde gideni.

Benim hayalim tüm Dünya'nın İngilizce konuşması. Böylece insanlık ortak bir değere sahip olacaktır ve iletişim kuvvetlenecektir.
Tabi bu ırkların yok olması anlamına da geliyor. Zira bir ırkı,milleti var eden ilk etmen ortak konuşma dilidir.