Neden koruma içgüdüsü ile hareket ediyorsun ki. Cevap yazmasaydın senden bir şey mi eksilecek veya bana cevap verince düşüncem mi değişecek, değişse ne olacak? Kelimelerden sizi bu kadar korkutan nedir ki. İnsan kafasında savunduğu şeylerden bir dünya yaratır ve bu dünyanın zarar görmesini istemez. Öyle değil mi ben somut bir eylemde bulunmuyorum soyut hayali bir eylem benim yaptığım böyle olsa da sen kendini savunmaya almak mecburiyetinde hissediyorsun. Bunlar hep zihnin oyunları insanlarda hep hayali şeyler yüzünden kavga ediyorlar hatta savaşlarda bu yüzden çıkıyor.
Şuan burası senin konun öyle değil mi yani senin dünyan ve ben bir yabancıyım bir düşmanım senin alanına girmem seni korkutuyor. Senin paran ve dilediğin gibi harcayabilirsin benim konuşmam buna engel olabilecek mi? Ama yinede egomuz haklı çıkmak ister aslında konunun haklı olup olmamakla bir alakası da yoktur, ego yok olmamak için bir tez ileri sürer ve hafızanda ki bilgilere göre hayatını sürdürür güçlü bir şekilde, eğer egonun kendisini bağladığı ondan beslendiği düşünceler yok olursa kendisininde öleceğini bilir bu yüzden düşüncelerin korunması için ne gerekiyorsa yapılması şartını ileri sürer gerekirse bu uğurda öldürür. Bu yazdıklarımı düşün sadece, bu olayın benimle veya konuyla bir alakası olmadığını anlamalısın, bunlardan bana ne diyebilirsin yazmak istediğim için yazıyorum sadece mazur görmeni bekliyorum.
Mesela dediklerimi yani anlatmak istediğim şeyi daha önceden biliyor olsaydın bana cevap yazma gereği duysan bile bunu hoş bir dille yazabilirdin, sert bir üslup ile yazmana kızmana sebep olan tek şey egonun yok olmamak için hormonlarını devreye sokmasından ibaret. Seni kızdıran, sana zarar veren sana uzakta olan ben miyim yoksa sende bulunan zihin kalıplarından ibaret olan ego mu?, bunu iyi düşün. Oysaki kızman gereken şey seni kızdırıp huzurunu kaçıran şey olmalı değil mi. Şaka şaka kızdığın zaman zaten orada egon devrededir demektir, kızdığın zaman egonun devrede olduğunu bilip onu gözlemlersen, beyninde senden bağımsız olarak türeyen düşüncelerini izlersen buna engel olabilirsin. Unutma ki beynindeki düşüncelerin seninle bir alakası yoktur, düşünceler hafızanda ki bilgilerden açığa çıkarlar. İddaa oynamak hafızanda bulunduğu için ve oynarken zevk aldığın için egon bu düşünceye sağlam bir şekilde bağlandı ve kendisini bununla ifade ediyor, bunu yapmadığında egon bağlandığı şeyden mahrum kalacağı için kendisinin de var olması için sebep bulamayacak ve bunun olmaması için her şeyi yapabileceğini söylemiştim, bu işin ucunda para kayıp etmek olsa dahi.
Ego senin görebileceğin zararları veya haklı olup olmamandan bağımsızdır sadece basit bir düşünce kalıbıdır. Para kayıp ettiğin halde kendine bırak kızmayı, durumu gözden bile geçirmene izin vermez egon. Bunun içinde bahaneler uydurur, işte çıkabilirdi de... Daha önce ki yediğim paralara sayarım... Bir daha ki sefere kazanacağım... falan filan. Bana cevap yazarken aslında bir cevap yazmadın çünkü yazacağın şey az çok belliydi standart cevaplardır bunlar. Egonun koruma kalkanı. Ben bir şey yazdım ve sende yazdıklarımı düşündün, bu düşünceler senin beyninde oluştu yani senin düşüncelerin oldular. Egon da bu düşüncelere karşı çıktı ve sende durumu bana bildirdin ki bir daha bu düşüncelere sebep olmamam için. Aslında gerçekten bunlar komik mevzular keşke bilgi sahibi olabilsek kızmak yerine rahatça gülerdik. Biliyor musun ben artık hiç sinirlenmiyorum.
1 satır bile okumadan alıntı yapıyorum lütfen beni alıntılama ben seni muhattap almıyorum kendime ne yazdığında umrumda bile değil