puncover adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
9.yy'daki Türkçe hitabelere yazıtlara bakın. Bir de 17.yy 18.yy'da yazılmış eser bulursanız onlara bakın. Bakalım size hangisi daha anlamlı gelicek.

Edit: Ayrıca Türkçenin Arapçadan, Farsçadan ya da Fransızcadan vs. bir eksiği yok. Asıl mesele bizim özentiliğimiz. Bunun da haklı sebepleri var. Eser verebiliyor muyuz? Hayır.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, o zamanlar herkes Arapça biliyor muydu? Tabiki hayır. Biz latin alfabesi kullanıyoruz. Latin alfabesi kullanan başka dilleri anlayabiliyor muyuz? Hayır. Aynı mesele

Ve incil latince yazılmamıştır. Sadece kendi dillerine çeviri yapmışlardır. İncil dediğimiz kitap ise 4 ayrı kitaptır, tek kitap değil. Millet incili anlayarak okuyor, kaç kişi kuranı anlayarak okudu? Ben okumadım.
Anlayarak okuduklarını düşünmüyorum, kelimelerin anlamlarını anlıyorlardır ancak denilmek istenen şeyi muhtemelen kaçırıyorlar. Senin demek istediğin şeyden ayrı olarak yazmak istedim. Bizimde anlamadığımız gerçeği var, okuduğunu anlamak mı yoksa denilmek istenen şeyi anlamak mı mesele bu.