iExChange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki bu ödeme dekontunu nasıl yapabiliriz ? paypalda benim 2 ürün için ödediğim ödeme görünüyor ama benim gümrüğe takılan ürünüm 75.44$
Benim gümrüğe takılan ürünlerimden biri elektronik sigaraydı, gümrüğü aramıştım görevlilerden biri, durumu anlattı, nasıl teslim alabileceğimi vs anlattı, aslında kısaca n*h alırsınız dedi, bende bunun üstüne gümrüğe hiç gitmedim

2. ürün ise elektronik bir parçaydı onuda şehir dışında olduğum için teslim alamadan geri gönderdiler o yüzden gümrükte nasıl alınır bilmiyorum...

Ancak internette okuduğum kadarıyla sizinle paylaşayım;

Gümrüğe gidiyorsunuz, takip kodunu vs veriyorsunuz onlar bilgisayardan bakıyorlar neden gümrüğe girdiğine dair orada bilgi bulunuyor...

Muhtemelen ödemenizi kanıtlamanızı isteyebilirler, bunu da kredi kartı ekstresinden kanıtlayabilirsiniz...

Eğer yasaklı bir ürün değil ise kargo hariç 75 dolara kadar hiç vergi ödemeden paketinizi alabilirsiniz, tabi bununda bir kaç istisnası var...

Bir paket içinde aynı üründen 2 den fazla varsa bu ticarete giriyor ve prosedürü değişiyor, ancak aynı üründen 3 tane vardır ucuz ürünlerdir belki gümrük görevlisi insiyatif kullanıp gözde yumabilir...

2. istisnai durum ise gelen ürünlerin 75.44 dolar olduğuna inanmamaları,(sizde bilirsinizki, 500 dolarlık alışverişe çinliler 5 dolarlık fatura/gümrük beyanamesi kesiyor ) koli açıldığında sizin kredi kartı ekstrenizde gösterdiğiniz 75.44 dolarlık ödemeye inanmama durumuda olabilir... Bu durumda ne yaparsınız bilmiyorum...