eminbarkcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siteme haber girmeye başlayalı 1 hafta 2gün oldu, domain yaşı 3 hafta. Günde 5 haber ekliyorum, kimisi 10-20 kimisi ise daha fazla hit alıyor. Elbette ekleyeceğim haber sayısı artacaktır zamanla fakat demek istediğim özgün haber yapmak daha iyi benim açımdan. Özellikle belli bi kitleyi hedeflediğinizde daha rahat çalışılabiliniyor.
Ayırdığım bütçem yok, altyapı olarak wordpress kullanıyorum.

Siteye günlük 600 özgün olmayan haber girmenizi tavsiye etmiyorum.
Youtube fikri gayet güzel, Otomatik sosyal ağlarda paylaşımı tavsiye etmiyorum fakat ilk başlarda işinizi görür, kısaltma servislerini kullanarak paylaşmak daha iyi bir tercih.
Google News'e kayıt için okuduklarım doğrultusunda özgün olmanın 1. şart olduğu sanıyorum.
Özgün ve titiz çalışmanın sonucu:
http://imgur.com/6n5kTrB
grapheng adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
haber sitesi işi a'dan z'ye emek ister, öyle taşıma suyla değirmen dönmez hocam. eğer bottu şuydu buydu herşeyi otomatiğe bağlayıp para kazanacağını düşünüyorsan zaman ve para kaybından başka birşey elde edemezsin. eğer illa gireceksen yerel haberden gir, verdiğin bilgiler insanlara iyi kötü faydalı olsun.
egursen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haber sitesi açmak kolay, önemli olan sürekliliği sağlamak. Binlerce haber sitesi arasından sıyrılarak iyi bir noktaya gelmek için ciddi anlamda emek ve zaman harcamak gerekiyor. Emek olmadan, yemek olmuyor. Haber sitesi açayım, para kazanayım düşüncesi ile hareket etmek zaman kaybı. Nitelikli habercilik ve editörlük önemli. Editörlük, haberleri olduğu gibi siteye eklemek değil. Çok daha fazlası. Neden birçok haber sitesinde Adsense dışında reklam yok? Çünkü birçoğı birbirine benziyor. Tek tipleşme çok fazla. Özgün olmayan bir siteye markalar veren neden reklam vermek istesin? Fark oluşturmak önemli. Haber sitesinin bir duruşu, vizyonu olmalı.
Özgünlük önemli diyorsunuz sanırım ortak fikir olarak.
Peki diğer haber sitelerinin büyük çoğunluğu özgün değil. Bazen haber başlıklarını değiştiriyorlar. Bot siteye haberi ekliyor. 5-6 dk sonra haberin başlığını değiştiriyorlar. Önemli siteleri google da site:domain.com olarak son 3dk diye arama yapın. Sonra o sayfaya girin. 10dk sonra sayfayı yenileyin, başlık büyük olasılıka değişmiş olacak. Sanırım başlığı değiştirmek yeterli oluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, yani ajanslar o kadar satış yapıyorlar, boşa alınıyor o zaman ?