JoEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İncil Aramice ve İbranice'den Latince'ye evrilmiştir, Avrupa'ya Hristiyanlık yayıldığında kaynaklar Latince idi. O yüzden Latince kabul edilir.

Kuran'ı okumadıysan bu senin sorunun, okumayan zaten anlayamaz. Biz de kaç kişi okuyor derken analizi kahvehanede ya da kimlik müslümanlarının olduğu yerlerde yaparsan tabiki kimse okumuyor diye aforizma kasarsın, ben defalarca okudum meal ve tefsir olarak. Yakın çevrem ve arkadaşlarım da, hep okuyan araştıran ve yeri geldiğinde fikir alışverişi yaptığım insanlar. Özetle bana göre herkes okuyor, sana göre kimse okumuyor, çevreye göre analiz yaparsak tabi.
JoEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzatmaya gerek yok, tekrar okursan ifade etmeye çalıştığım şey açık. Ayrıca Türk vatandaşı bile değilsen, yazarken millet dememen gerekir. Çünkü millet dediğin zaman, parçası olduğun bir topluluktan bahsetmiş olursun. En sevmediğim şeylerden birisi de, bizden olmayıpta sanki bizdenmiş gibi özeleştiri yapanlar. Benim size veya şahsınıza bir kötü düşüncem söz konusu değil, kendi fikrimi belirttim, saygılar.
Ben millet kısmını, avrupadaki milletler ya da amerikadaki milletler, ya da incil dediğiniz kitabı okuyanlar için dedim ki bunlar tek millet değil. Ayrıca ben Türk vatandaşı olmayarak bu topluluğun bir parçası olamıyor muyum şimdi ? Komiksiniz. Eğer kişisel olarak birbirimiz üzerinden gideceksek, ben Türk Vatandaşı dahi değilken Türkiye'yi birçok yerde temsil ettim. Bunun Türk vatandaşı olmakla alakası yok zaten. Övünmüyorum burada. Keşke daha çok yapabilsek, hiçbirşey yapamıyoruz. Aslında çok şey yazılabilir bu konu hakkında ama neyse, birçok araştırılması okunması düşünülmesi gereken konu var. Bu arada kahvehaneleri küçümsememelisiniz, hiçbir kafe, bir kahvehaneden samimi olamaz