9.yy'daki Türkçe hitabelere yazıtlara bakın. Bir de 17.yy 18.yy'da yazılmış eser bulursanız onlara bakın. Bakalım size hangisi daha anlamlı gelicek.
Edit: Ayrıca Türkçenin Arapçadan, Farsçadan ya da Fransızcadan vs. bir eksiği yok. Asıl mesele bizim özentiliğimiz. Bunun da haklı sebepleri var. Eser verebiliyor muyuz? Hayır.
Ayrıca yukarıdaki arkadaşların dediği gibi, o zamanlar herkes Arapça biliyor muydu? Tabiki hayır. Biz latin alfabesi kullanıyoruz. Latin alfabesi kullanan başka dilleri anlayabiliyor muyuz? Hayır. Aynı mesele
Ve incil latince yazılmamıştır. Sadece kendi dillerine çeviri yapmışlardır. İncil dediğimiz kitap ise 4 ayrı kitaptır, tek kitap değil. Millet incili anlayarak okuyor, kaç kişi kuranı anlayarak okudu? Ben okumadım.
İncil Aramice ve İbranice'den Latince'ye evrilmiştir, Avrupa'ya Hristiyanlık yayıldığında kaynaklar Latince idi. O yüzden Latince kabul edilir.
Kuran'ı okumadıysan bu senin sorunun, okumayan zaten anlayamaz. Biz de kaç kişi okuyor derken analizi kahvehanede ya da kimlik müslümanlarının olduğu yerlerde yaparsan tabiki kimse okumuyor diye aforizma kasarsın, ben defalarca okudum meal ve tefsir olarak. Yakın çevrem ve arkadaşlarım da, hep okuyan araştıran ve yeri geldiğinde fikir alışverişi yaptığım insanlar. Özetle bana göre herkes okuyor, sana göre kimse okumuyor, çevreye göre analiz yaparsak tabi.