Arkadaşlar muhalefet yapmak amacıyla söylemiyorum, kazaları da savunmuyorum ama atladığınız bir şey var. İlçelerde köylerde yerel otobüs firmalarının mafyavari yönetimleri hakkında neler biliyorsunuz ya da yaşadınız? Fiyat politikalarından haberiniz var mı?

Şöyle bir örnek vereyim, isim vermeden. Daha önce yaşadığım bir ilçeye hiçbir otobüs firması giremiyor, adamların elinde her türlü imkan var sokmuyorlar. Gerekirse adam vuruyorlar o derece yani. O ilin ilgili ilçelerindeki tüm taşımacılığı yerel firma yapıyor ve istanbul ankara arası fiyatlarının 3 katı para ödüyorsunuz 50km yol için. Konfor mu? Rüyanda görürsün. Hizmet mi? Nerdee. Eğitim? Geç onu da. Bu tür firmaların kazaları gazetelere bile konu olmuyor.
Sonuca gelecek olursak, metro gibi firmalar (ondan başkası yok) bu tür yerel firmaların gücünü kırıyor ve alternatif oluşturarak insanlara daha iyi hizmet gitmesine bir nevi vesile oluyor. Bu tür yerlere ulusoy, anadolu, nilüfer gibi o popüler bilindik firmalar gitmeye tenezzül etmiyor. Gitmesini bırak yolunun üstündeki garaja girmiyor bile, yol üstünde bırakıyor sizi kurtların eline

Diyeceğim o ki oturduğumuz yerden ahkam kesmek kolay biraz, işin tüm renklerine girmek gerek keskin yorumlar yapmadan önce. Yaptırım uygulanıyor mu o konuda bilgim yok ama arkadaşlara katılıyorum, çok otobüsü olduğu ve diğer firmaların politikalarından farklı bir yol izlediği için kazaları çok göze batıyor. Ama nedense kazaları kadar olumlu olan tek haber yapılmıyor.

Mesela aynı sitede http://www.bugun.com.tr/ara/kamil%20ko%C3%A7 haberlerine şöyle bir baktım, 2013'ten beri bir tane kaza haberi yok. ilginç değil mi?
Bir de metroya bakın, sayfa dolusu kaza haberi sadece. Düşünmek gerek.