Merhaba,
İşin ortaklık kısmına birazdan gireceğim ama önce baştaki bir arkadaşın dediği gibi ithalat ihracat prosedürlerini bilmeniz gerekiyor, fizibilite çalışması yapmalısınız, ithalatı hallettiğinizde (hatta halletmeden önce) aşağı yukarı bir kar/zarar oranınızı kafanızda kurmalısınız, yani şu kadar paramız var şu kadar ürün getireceğiz karımız bu kadar olacak, gider kalemlerimiz ise bu kadar, bir de ilk aylarda zaten kar edemeyiz aylık ne kadar zarara kaç ay boyunca dayanabiliriz vs şeklinde iyice bir düşünmeniz gerekiyor kabaca, daha çoooook düşünmeniz gereken şey var da ben basitçe yazdım.
E-ticaret'in "e" kısmı başlı başına bir olay, ülkede gerçekten işini yapan insanları tenzih ediyorum ancak bizim çalıştığımız bilişim sektöründeki bir çok insan işini bir uzvunun ucuyla tutar gibi yapıyor, sürekli takip edilmesi lazım. Burası yine de işin eğlenceli ve kolay kısımlarından biri bana kalırsa.
Bütün bunları yapmanız için tabii ki şirket olmanız gerekiyor faturasız ürün göndermekten ceza yemeyi geçtim çoklu miktarda ithalat yapamazsınız zaten.
Ortaklığa gelince, biz üç ortağız, liseden beri de arkadaşız, zaman zaman çok büyük kavgalar ettiğimiz oluyor, ancak arkadaşlığımızı hiçbir şeyin önüne koymuyoruz mesai bitince her şey eski haline dönüyor, barışılıyor

Ayrıca sürekli birbirinizi görmek zorunda kalmayacağınız bir iş modeli oluşturursanız bence 4-5 ortak çok sorun olmaz, yani bir gün ofiste siz depoda a durur, b,c,d de evde veya kendi işlerinde reklamları satışları muhasebeyi falan kontrol eder, sonra değişirsiniz falan şeklinde bir planlama yaparsanız gül gibi geçinirsiniz. Ancak 5 ortak demek net karın beşe bölümü demek, bu da kar payınızı iyice düşürür, yüksek cirolar elde etmeye başlamalısınız ki beşinizin de karnı doysun. Tabii bunun içinde özellikle elektronik ürün sektöründe ciddi bir kapitale ihtiyacınız var, burası sizin bileceğiniz iş.
Nacizane tavsiyem, yüksek kar marjlı ürünlerle başlayın, az satın ama öz satın ilk başlarda, müşteri memnuniyetine çok çok çok önem verin, yavaş yavaş diğer ürünleri de almaya bakın, bir de bunu kimse size söylemez, nakit paranızı mümkün olduğunca az kullanın, işlerinizi PLANLI bir şekilde vadeletmeye çalışın.
Kolay gelsin, bol kazançlar...