hata her yerde olabilir. belki de oldukça uzman bir arkadaştır bir anlık dalgınlık ile yapılmış bir hatadır. boşverin ön yargılı davranmayın
konu açan arkadaşım sana gelince sen karşı tarafla iletişim kurmak zorunda değilsin anlaşmak zorunda değilsin hata sana ait değil burada çözmesi gereken birim ilgili veznedir.
yasal olarak ne yapmak gerekir ;
kendi borcunuzu da ödeyip ödedikten sonra maliyeye şikayet dilekçesi yazmanız gerekiyor. ilk ödediginiz para digerine aktarılmaz aktarılsa da süreç uzun olabilir bu esnada hem erken ödeme indiriminden faydalanamazsınız hemde kendi borcunuza faiz işler. kendi borcunuzu da ödeyip ilgili veznedarı şikayet edin. burada size parayı ödemeyen ceza yiyen adam üzerinde bir şikayet hakkınız yok adamın bir sucu yok . şikayet dilekçesinizi 2 adet cıkarın ve ilgili birimin gelen evrak yetkilisine bir tanesinin üzerine xx tarih xx saatte bir örnegini elden teslim aldım yazdırın. bir örnegi sizde dursun. dilekçe altına bilgi edinme kanunu çerçevesinde süreç hakkında tarafıma yasal süreler içerisinde bilgi verilmesini rica ederim deyin. 15-20 gün içerisinde size şikayetiniz ile ilgili dönüş yapacaklardır. sözlü şikayette yapıcak birsey yok diyenler yazılı şikayette ters dönerler. bununla tatmin olmadım derseniz bimere yazın ve size yol gösterilmesini isteyin. ilgili birim olumsuz cevap yazarsa ilgili cumhuriyet savcılıgına iki satır dilekçe verin ve iyi niyet ile karşı taraf ile iletişim kurdugunuzu ve bir sonuc alamadıgınızı bildirin. ancak şahsi önerim cezasını ödediginiz adamla pek muhatap olmayın çünkü işin tadı kaçar hakaret küfür telefonda olabilir bunlar sizi sonraki dönemde haksız duruma düşürür.
gayriresmi olarak ne yapılır
yukarıdaki gibi karşıdaki adamla güzellikle anlaşma yoluna gidilir ancak para yok diyorsa demişse zaten çakalın tekidir ödemeyecektir. bu yöntem ile boşa zaman kaybetmemenizi öneririm. adam iyi niyetli biri olsa zaten halledelim derdi.
kusura bakmayın biraz ön yargılıyım memurlara karşı. işlem yaparken afra tafra, işi ağırdan alma ve sanki ona muhtaçmışız gibi davranmaları hoşuma gitmiyor. bunların maaşı senin benim vergimle ödeniyor. adam gibi işini yapmayan, herhangi bir vasfı olmamasına rağmen ''torpilli'' olduğu için memur olan çok ama çok insan var bu ülkede.
hadi hata yaptı diyelim eyvallah, e neden hatayı telafi etmiyorsun da esnaf gibi ''git o adamla çöz işini'' diyorsun bre kamil? derler adama