ZaferUstun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayvanlar sizce kontrollü hareket edebiliyorlar mı ? Hayal kurabiliyorlar mı ? Geleceği düşünebiliyorlar mı ? ... gibi basit örneklerle bu sorunun cevabı bana göre hayır hocam. Bilimsel bir şey istiyorsanız akademik siteleri kontrol edebilirsiniz, bulamazsanız kitaptan bulup size yardımcı olmak isterim hocam.
Köpeğinin sen evde yokken, gelip ona lezzetli bir kemik verdiğinin hayalini kurmadığını nereden biliyorsun? Hayvanlar kontrolsüz mü hareket ederler. Hayvanla insanı ayıra şey kontrol müdür? Ne kadar büyük kavram kargaşası içindesiniz. Ve soruya bana göre diye bir yanıt veriyorsunuz.

musevvid adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsan hayvan değildir biyolojik olarak çok farklıdır bunu bir tartışma konusu yapmak bile saçma.
İnsanla hayvanın biyolojik olarak farklı olduğunu öne sürdüğüne göre bize bir kaç örnek ver hocam engin biyoloji bilginle.

Sorunun yanıtı basit. Bilimsel olarak insan bir hayvandır. Hayvan bir üst kümeyi ifade eder.
Ancak hayvan kelimesi günlük kullanım dilinde insan dışındaki hayvanları ifade eder.
Yani eğer konuya bilimsel olarak bakıyorsanız biyolojik olarak insan bir hayvandır.
Ama siz kendinize hayvan denmesinden rahatsız olacak bir egoya sahipseniz 1000 sayfa kitap yazıp insanın hayvan olmadığnıı kanıtlamak için saçmalayabilirsiniz. Çünkü sizin için hayvan insan olmayanlardır.

Siz kendinizin hayvan olmadığınızı söyleyebilirsiniz.
Ama aslında bilimsel sınıflandırmada hayvanlar aleminin içinde omurgalıların memelilerin primatların.... vesaire alt dalında bir hayvandır insan da...

Lise biyoloji derslerinde ne öğretiyorlar ki artık? Bunu tartışmaya açacağımıza göre epey uygulamalı interaktif bir eğitim sistemimiz var.