Diyelim ki arkadaşımız bize 500$'lık bir ürünü hediye olarak kargo ile gönderiyor. "It's a gift" falan yazıp gönderse ne oluyor, hediyenin vergisi mi olur/oluyor?
hediyenin vergisi olmuyor ama hediyeninde belli bir değeri oluyor o değerin yükseği olursa gümrüpe tabi oluyor
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:18:16 -->-> Daha önceki mesaj 10:08:57 --
Hocam en son aksiyom kameram gümrüğe takılmıştı. Bulunduğum ildeki gümrük servisine geldi gittim bende gümrükçü arkadaş ile biraz sohbet ettik. Ürünün içinde faturası yoktu ancak kredi kartı özetimin paypal özetimin birde alışveriş yaptığım sitedeki ürün faturasını çıktı aldım götürmüştüm.
Bana 75 Euro üstü olursa vergi çıktığını söyledi. ürünüm 70 Euro fln değerinde idi vergi ödemedim 1.5 lira damga pulu vs. ödedim. Ancak her ürürnün bir oranı varmış içinde yanıltıcı fatura olsa bile değerine internetten bakıyor arkadaş hatta benim belgeleri götürdüğüm halde yine internetten baktı fiyatına öyle tamam dedi.
inanmıyacaksınız ama başımdan şöyle bi olay geçti anlayayım yaklaşık 35 b,in dolarlık mal geldi ürünün faturası kututun üstünde ürünü biz görmüyoruz ürünleri muayene memuru getirdi faturasını kendi aldı elinle bize tutturdu bu fatura sahte diye yaw diyorum kardeşim faturayı kendin aldın ben nasıl alayım faturayı bağrış kavga dövüş gümrük müdürü geldi allahtan tanıyordu beni zaten ali ne oldu dedi abi dedim memurun gitti kendi aldı geldi bana fatura sahte diyor mühürü silinmiyormuş diyor dedim neyse bi güzel fırçaladı memmuru kamera kayıtları var o günkü memurun niyetine bağlı sabahtan gidersen uykusuz oluyor gıcıklık yapıyor öğlenden sonra gidersen bıkmış oluyor kıllık yapıyor tam zamanını yakalaman gerekiyor şans açıkcası