Engin Bey, nacizane bir kaç kelam edeyim bende. Biraz inceleme yaptım sizin için.

Firma dünyanın en büyük domain firması olmasada elinde hatrı sayılır kadar domain tutmakta 2200 den fazla portföylerinde çoğunluk ingilizce anlamlı domainler ve kısa karakterli domainler mevcut.

Şimdi arkadaşlar bazı konuları açıklamış zaten. benim uzmanlık alanım kısa karakterli domainler olmasına rağmen bu domain ekstra + olarak anlamlı domain katagorisine girmekte.

incelemelerimde yahudiler için önemli bir isim olan CUSH dini anlama sahip ancak kullanım alanı, ne amaçla almak istediklerini tahmin etmek zor. yatırım amaçlı size teklifte göndermiş olabilirler.

Yatırımınızı 5 yıl önceden bilmeden yaptıysanız eğer başınıza kuş konmuş demektir ( Edit : Elinizde bulundurduğunuz domainleri incelediğimde maddi değeri olan sadece bu domaininiz var.)

Handikap olarak gördüğüm şey ise böyle değerli olarak düşündüğümüz bir domainin birçok uzantısı dolu olsa da proje yapılmış bir uzantı bulunmamakta.

Size bir tavsiye olarak kesinlikle domainde whois bilgilerinizi saklamamanız gerekliliği. Nedeni böyle bir domainin sizde olmasını kabul etmek istemeyen yahudiler olabilir Ne kadar zenginlerinin var olduğunu düşünürsek elinizde tuttuğunuz süreç boyunca bu yatırımınızdan zarar edeceğinizi düşünmüyorum.

Bir diğer handikapta pazarlık sürecinde domaininizin 12k fiyatla satılıkda durması ve teklif yapan kişi yada kurumun bunun farkında olup size 7k teklif etmesi. Bu aşamada eğer siz satış rakamınız olan 12k liste fiyatını siler yada kaldırırsanız bu sizin için negatif bir hareket olabilir. Şahsen benim için 12k bu domaine alınabilecek iyi bir rakam ancak siz katılmayabilirsiniz.

Eğer maddi açıdan bir sıkıntınız yoksa bu domaini farklı platformlarda açık arttırmayla satmayı deneyebilirsiniz. Çünkü premium bir domaini açık arttırmalarda listelemeniz elinizde bulunan domainin prestiji açısından önemli. 5 yıl boyunca hiç bir şey yapmadan da bu teklifi alan bir domainin nasıl bir potansiyele sahip olduğunu sizde anlamışsınızdır.

Size oha bu teklif kabul edilmez mi daha ne istiyorsun diyen arkadaşlarım çıkabilir ancak elinizde bulundurduğunuz yatırımın geçmiş sicilide yüksek tutarlı bir meblağ.

Kararı verecek sizsiniz ancak bazı domainlere bir teklif gelir sonrasında aynı teklifin gelmesi için uzunca bir zaman bekleme zorunluluğu ortaya çıkabilir ve pişmanlık olur. Şahsen ben böyle bir domainde bana ilerleyen dönemlerde teklif gelmesede içimde herhangi bir pişmanlık hissetmem.

Bunun sebebi hatrı sayılır bir aranma ve yukseliş bandında olan trend diyebilirim.

Fikirlerim bunlar sizi olumlu yada olumsuz etkilemek için değil görüşlerimi paylaşmak için bu yazıyı yazdım.

Saygılarımla.

mahsen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7000 usa teklif ettiler ben düşünüyorum bu teklif eden firmada bence dünyanın en büyük domain firmasıdır reklam olmaz umarım mediaoptions.com diye bir firma

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:58:47 -->-> Daha önceki mesaj 23:57:02 --

soru şu arkadaşlar bu domaini ben vereyimmi cok anlamam 5 sene önce almıştım öle duruyor