Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15 bine ne düşünüyorsunuz?
Bende taktım ocağa kadar alacağım bir tane.
Hocam 15 binin üstüne biraz da altın falan bozdurup 20 falan çıkarmayı planlıyorum. İkinci el peugeot 207-208,opel corsa,fiat punto falan bakabilirsiniz.
sarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kyk kredisi sizin geliriniz değildir.O da bir borçtur.Kredi alıyor olmanız size artı bir referans sağlamaz.Bankalar öyle çalışmaz çünkü.Daha önce ödenmiş bir sigortanız varsa belki verebilirler.Ama hiç bir gelir ve sigorta yoksa vermiyorlar.Çok denedim.
Aileyi kefil gösterip almayı planlıyorum. Kyk ödemesi yıllar sonra, banka ona bakmaz alacağına bakar. Ben ödememi kesin gösterdikten sonra ve kefil gösterdikten sonra verirler diye düşünüyorum.
izmir35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sigortan olsa bile 15k için KKB puanın da orta seviyenin üstünde olması lazım.
Aileyi kefil göstermeyle kurtaramaz mıyız?
ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ögrenci'ye kredi diyorsunuz'da araç için 15 bin tl istiyorsunuz bankalar herzaman kendini sağlama alir öyle birşey yapicak banka ben bu zamana kadar görmedim
Kefil göstererek aile destekli denerim dedim hocam.
EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ziraatten alacağın 300 lirayı tamamen yatırsan 50 ayda anca kapanıyor borcun Ailenden gelen 300 lirayı da yatırsan 25 ayda kapanıyor. Sen banka olsan sana kredi verir misin ?
Hocam krediyi zaten 36 aylık ödeme planı ile almayı planlıyorum ki aylık 550 lira falan oluyor. 350 sini kyk ile ödeyip kalan 200 ü kendi harçlığımdan veya çalıştığım yerden maaşla vs. bir şekilde çıkartıp tamamlayacağım. Banka parasını aldıktan sonra niye vermesin derim ben
Cyrax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef öyle olmuyor. Öğrenciyken araç sahibi olabilmenin yolu pederde para olacak
Keşke olaydı da olmuyor. Kendisi para durumunu düzelttikten sonra 3-4 yıl sonraya anca alabilir.

EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kul hakkına girmiyorum. Öğrenciye, geliri olmayana, yarını olmayan kim para verir ya ?
Gelir, sigorta, maaş ve iş gösteremeyecek. Birisi kefil olmazsa -ki öğrenciye 15k para kefil olan adam varsa benimle de iletişime geçsin- kim niye para versin ? Geri ödemesiz burs tamamen risk. Alttan dersi olsa işler yolunda gitmese kesilecek bursu. Sonra taş mı yesin ?

Unutma, bedava ekmek sadece fare kapanında var.

Bedavaya araba sahibi hee ?

Hesaplayalım...

Örnek veriyorum Ziraat bankasından.

15k taşıt kredisi için aylık 530 TL ödemesi gerekecek bu arkadaşın. 36 ay vade.

Devletten alacak 330 TL. Seneye 340 Tl sonraki seneye 350 Tl. Hadi düz hesap 360tan hesaplayalım. Aylık 170 TL'de ekstradan paraya ihtiyacı var.

Ailesi bu arkadaşa 500-600 lira gönderirse elinde kalan aylık 400 lira ile 3 yıl boyunca geçinmeye çalışır. Bu güzel tablo tabi.

Arabayı aldı, aylık 530 TL giderin yanında ekstra mazot parası var. Ortamlara takılacak falan aylık 50 tlde ona gider.

Bu arkadaşın ailesinin gönderdiği 500-600 TL para cebinde dursa + 360 TL devlet ona parasını verse ayda 900 lira yapar. 500nü yesin geri kalan 400 bankaya.

36 ay sonunda 14.400 tl birikmişi olacak. ( tabi yersen... )
Hocam kefil olacak kişi babam zaten. Burs kesilmesi olayı ihtimal dahilinde o konuda haklısınız. Aylık 170 lira ödemeyi çıkartabilirim o konuda sıkıntı olmaz. Ailemle yaşıyorum, diğer masraflarım zaten karşılanıyor. Mazotdur takılmadır gibi şeyleri zaten arkadaşlarla ortak benzin alabiliriz o kadar sıkıntı olmaz arabayı aldıktan sonra.
GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'de okuyan bir öğrencinin araba alması lükse giren bir olay zaten 7/24 ulaşım var çünkü bizim burada ulaşım sıfır 1970 model değişik elle açılan dolmuşlar var 5 te bitiyor onlarda birde okulların ücretsiz servisleri var onlarda saatte bir

Not: öğrenci değilim
Evet hocam katılıyorum lüks ama güzel bir lüks Küçüklük hayalimdir, belkide her erkeğin hayalidir araba sonuçta. Şartları zorlamayı düşünüyorum bunu gerçekleştirmek için.