Linkinmetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşım benim yerime amerikadan "x" diye ürün aldı.
Bunu kargoyla Türkiye'ye yollayacak hatta bu x ürün Aydın'a gelecek. (bu ürün elektronik bir ürün ama cep telefonu falan değil hatta kamera gibi birşey )

Sorum şudur ki ;
1. bu x ürünüm ilk ollarak hangi gümrüğe giriyor ? Yani bu ürün öncelikle istanbuldan mı giriyor hakkariden mi giriyor ? yoksa direkt Aydın 'a mı giriyor ?

2. Bu x ürün ne zaman vergilendiriliyor. İlk girdiği istanbuldaki gümrükden mi ? yoksa kargonun teslim edileceği Aydın gümrük'de mi ?

3. bu x ürün'de fatura olmadığını varsayarsak nasıl bir sorunla karşılaşabilirim?

4. bu x ürünün değer 500 $ ben buna 100 $ fatura koydursam ne olur ?

İlgili bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.
tabiki giriyor gümrüğe istanbulda giriyor istanbulda gümrük kontrolü yapışlıyor ondan sonra bağlı bulunduğun ilin gümrüğüne sevkediliyor bağlı bulunduğun il seni çağırıyor gel bu ürüne bakalım diye ikinci olarak 500 dolarlık ürüne 100 dolar yazayımda geçsin diye bişide yok zaten gümrüktekiler biliyor o ürünün yaklaşık fiyatı yok sen illa 100 dolara aldım dersen ispat et diyolar ki ben bunu Yazılı Olarakta ispat ettim kılın birine denk geldinmi kabul etmiyor bu sefer senden ürünü satın aldığın sitenin resimlerini istiyon sonra kredi kartı ve paypal dökümünü isitiyorlar ondan ödemeyi gönderdiğin kişi ve kasrgoyu gönderen aynı olmak zorunda ürünü gönderen ve bu arada alacağın ürün türkiye çok fiyat farkı yoksa türkiyeden almanı öneririm hemen takıldığın bi konu varsa yardımcı olabilirim gümrük limiti 65 dolardı bu arada en son