bu hayır veya evet denilerek cevap verilebilecek bir soru değil maalesef.
şöyle düşünelim: seo firmasıyla ya da seocuyla çalışmamaya karar verdiniz. kendiniz çalışma yaptınız. siteniz yükseldi. sonra biranda ceza yediniz diyelim. hani paranız cebinizde kalıyordu? tanıtım yazısı almak bu kadar bir iş değil. nerden alıyorsun, ne zaman alıyorsun, hangi kelimeyle alıyorsun, ne link veriyorsun, ne sıklıkla alıyorsun vb. çok fazla faktörün etkisini bilmeniz gerekiyor. bunları bilmeden bu işe girişip zarar görmeniz ihtimaller dahilindedir.
size aylık 2 bin lira fiyat vermişlerse rekabeti olan bir sektördesinizdir. rekabeti olan bir sektörde seo bilmeden ilerlemeniz zordur. rekabet düşük ise bu risk alınabilir, param cebimde kalsın denebilir.
madalyonun birde diğer yüzü var maalesef. o daha çok acı verebilir. bir seo firmasıyla anlaştınız, siteniz sıralamalarda yükseliyor. ancak onda da ceza yeme ihtimaliniz var. doğru düzgün bir seocu ya da seo firması bulmak son derece zordur. dolandırılma ihtimalinizde vardır. burda herkesin başına gelebilen olaylar bunlar.
çalışma süresi, yatırımın büyüklüğü, rekabet oranı, bu sıralamada yükselmenin size kazandıracağı gelir vb. şeyler gözönüne alınarak kendiniz çalışma yapabilir ya da bir seocuyla anlaşabilirsiniz.
aylık 2 binden 4 bin yatırım yapıp sıralamada ilk sıralara gelince bu işten aylık 2 bin lira kazanabilecekseniz bir tane kendiniz site açın, bir tanede seocuya açtırın

karar verilmesi kolay bir konu değil kısaca.
yazılarınız mantıklı 2 türlüde risk var o yüzden kendim ilerlicem en azından tecrüde edinmiş olurum 60 adet makale özgün günde 2 adet yayın 1 ay boyunca güzenli içerik girişi 2 günde 1 bir adet tanıtım yazısı ajanslardan deil şahıslardan. sosyal medyada zaman zaman içerik konu paylaşımı.
kendimce ziyaretçi defterlerine blogger açarak wordpressler açarak azar azar sitemin farklı linklerini yazı ile paylaşmak
şuan hedef kelimemin birisinde 25. sıraya geldim mantıklı ilerlediğimi düşünüyorum böyle devamını getirirsem tabi.
daha önce adwors kullanıyordum paralı seo anlamına geliyor benim için şuan kullanmıcam ilerde markalaşmak adına ufak bütçe ile zaman zaman kullanmayı düşünüyorum sizce şu ilerlemede bir sorun varmı