Söylendiği gibi XXX TL / X.XXX TL rakamlara yapılan logo tasarımları kurumsal firmaları ve/veya alım gücü yüksek olan müşteri kitlesini kapsar. Bu fiyat karşılığında ciddi bir sektörel analiz yapılır ve en odaklı çalışmayı bulana kadar da hizmetin devamlılığı sağlanır.

Ben hollandada logo tasarımını kurumsal firmalara 300 euro karşılığında yapıyorum. Lakin r10.net in ortalamaları belli. Şimdi burada Logo tasarımı 300 euro başlığı ile konu açmış olsam belki yılda 1-2 adet iş alacağım. Bu durumda oturup ayda yılda iş gelmesini beklemek şahsen bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

Ayrıca müşteride ödediği fiyatın karşılığında alacağı hizmeti az çok tahmin edebiliyor. Ancak bir grafiker işini severek yapıyor ise zaten en iyisini sunmaya gayret eder. Aldığı her işin sonundaki memnuniyet, bir sonraki işi beraberinde getirir. Bu mantalite ile de devamlılığı olan bir sirkülasyon oluşur. Zaman nakde dönüşür.

Ben fiyatlar konusunda eleştiri yapmak istemiyorum. Fakat sırf bu işte para var diye kendini geliştirmeden sektöre dahil olan, baştan savma iş yaparak müşterisini üzen, tasarım yaptırmak isteyen insanların üzerinde farklı algılara yol açan arkadaşları yadırgıyorum.

Tüm meslektaşlara bol kazançlar dilerim.