Öncelikle hiç bir firmayı eleştirmek, yermek veya dalaga geçmek için bu konuyu açmıyorum. Sadece kafama takılan soruları benden daha bilgili olduğunu düşündüğüm sizlere yani hosting işi ile uğraşanlara sormak için açıyorum.

Ben KURUMSAL sayılebilecek 3 firma ile çalıştım 3. ile halen çalışıyorum. Fakat hosting işini hiç bilmediğim için yarın bir gün hosting sürem biterse açıkta kalmamak için firmalara ufaktan bakayım dedim ve araştırmaya başladım. O kadar çok garip firma var ki şaşkınlık yaşadım, bence garipler çünkü müşteriyle kanka gibi takılanı var, para iadesi tüm hosting sitelerinde neredeyse olsada çoğu herhangi bir durumda iade yapmıyor, hatta müşteri ile açıkca tartışıyor ''yapmam yapmam sanane'' diye ( r10 da mevcut yazışmalar ), kimi teknik oalrak yetersiz kalıyor host gidiyor, gelmiyor, geliyor, tekrar gidiyor. Kimi 10.000 siteye sponsor olacağım diyor ki ben hiç anlamam host işinden ama mantıklı düşünürsek 10.000 yeni sorumluluk demek bu işler bu kadar basitse o kocaman firmalar neden yapmıyor diye soruyor insan kendine.

Zaten https://www.r10.net/hosting-sikayetleri/ kısmına bakarsanız KURUMSAL firmalardan tutunda herhalde biraz abartırsam, tüm varolan hosting firmaları kötü gibi eleştiriler var o yüzden ona hiç değinmiyorum. Eee hosting öneri kısmına bakayım deseniz herkes süper

Neyse lafı çok uzattım kusura bakmayın gelelim sorularıma, yurt dışında da hosting işleri acaba böyle mi yürüyor? Türkiyede hosting için alınan yer belgesimi, tescil belgesimi ne var bunu almak çok mu basit artık herkesde var gördüğüm kadarıyla, host seçerken siz nelere bakıyorsunuz ( bilmediğim birşeyler olabilir öğrenmek için soruyorum ), gerçekten ülkemizde ucuz hosting imkanı sunmak mümkünmü ( aylık 10 TL gibi bir rakama 5 gb alan 50 gb trafik sağlayan firmalar var hatta 5 TL bile bunu sağlayan var bu mantıklı mı onu öğrenmek için soruyorum )

Çok uzun oldu ama yinede okuyup cevap veren olursa şimdiden TEŞEKKÜRLER.