İlk olarak bazı arkadaşların " R10'da emeğe değer verilmiyor " tarzı söylemleri için bir şeyler söylemek istiyorum. Arkadaşlar, her fırsatta bunu söyleyenler var. Ama diğer forumlara gidin bir bakın. Hangi forumda bu tarz bir ticaret hacmi var ? Karalama olayını bir kenara bırakalım artık.

İkinci olarak, alt limit uygulaması her zaman fayda getirmiyor. Alt limit koymak, bazı arkadaşları farklı mecralara kaçırabilir. Diğer forumlara yada uzman kirala gibi platformlara kaymalar olabilir. Dolayısıyla forum için alım gücü düşebilir.

Kaldı ki, kendisine ve çizgisine güvenen biri istediği bir fiyat talep edebilir. İyi ve kötüyü birçok kişi ayırabiliyor.

Diğer açıdan, mesela benim paravan sitelerim var. Her biri için birer logo yaptıracağım. Her siteye 100 TL logo ücreti ödemek beni baya sıkıntıya sokar. Ama ana sitem için de sıradan bir logo istemem. İşte o zaman referanslara bakarım.

Yani bunun bir sonu yok. Emek elbette önemli. Ama tasarımcı arkadaşlar kadar, sitelerine logo isteyen arkadaşları da düşünmek lazım. Onlarda emek veriyorlar. Bu sebeple şu anki fiyat gayet uygun. Sizler de bu söylediklerimi biraz düşünün. Hayırlı günler.