Şunu da bazı arkadaşlar belirtmiş ki asıl üstünde durulması gereken nokta bu diye düşünüyorum adı dahi "yerli" bile olsa bu projenin yani çoğunlukla parçalar ithal edilmiş bile olsa ilk adımı atmamız gerekiyor, ülkedeki yatırımcıların cesaret bulması gerekiyor, otomobil üreticilerin veya ülkemizde bunları engellemek isteyenler varsa bunlara da göz dağı verilmiş olacak.

Her zaman zor olan ilk adımdır bırakalım bu adım atılsın yürümeye başlayalım, yürümeden nasıl koşmaya başlayacağız. Hadi bugüne uyduruk bir model yaparlar 100 de 100 yerli diyerek abartırlar ama bırakalım bunları bu ilk adımı attığımızda bugün olmasa bile 20 sene 30 sene sonra bir şeyler elde etmiş olacağız. Bunu başarmanın vermiş olduğu cesaretle başka şeylerde üretilmeye başlanır yavaş yavaş.

Aklıma şöyle bir şey geldi, anneniz yemek yaptığında severek yeriz veya eşiniz yaptığında, tadı fazla hoşumuza gitmese bile kötü olduğunu söyler miyiz sonuçta bir emek var ortada bir azim var daha iyisini yapabilen varsa çıksın, çıkmıyorsa bize konuşmak bile düşmez diyebilirim evet belki beni eleştirmeyi düşüneceksiniz bu konuda ama bu da bir bakış açısıdır, ilk defa böyle bir şeye girişilecek ve bunu eleştirsek bile istediğimiz gibi olmasa bile ülkenin geleceği açısında umut ederek beklemek zorundayız diye düşünüyorum. Girişimcilerimiz bile sıfırdan araba üretmeyin diyorlar onun yerine küçük çaplı bir üreticiyi satın alınarak geliştirilebileceğini, önemli olanın yerli markamız olması gerektiğine değiniyorlar. Yani yatırımcılar zaten bu işe yön veriyorlar daha çok, elden bir şey gelir mi arkadaşlar.