Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz bütün domaincileri aynı kefeye koyarak hareket ediyorsunuz.Her domainci aynı şekilde değil anlaşılan başınızdan böyle bir olay geçti ve kendinize bu durumu kabüllendirememişsiniz ve bu yüzden bu şekilde bir yazı yazmışsınız sizide anlıyorum ama genel konuşmayın derim.

Domain sektörde her zaman önemlidir ben bir site alırken domainini beğenmediğim siteyi almam çoğu insanda emin ol almaz.Evet alanlar olur geliri düzgündür hiti iyidir satılabilir ama domainin güzel olması yaşlı olması her zaman bir kriterdir.

Ben sıfırdan domainle gerçek düzgün bir projeye başlamamam.Hedef büyükse kaliteli domainler almakta fayda var.
Hakaret yoktur gerçekler vardır, eleştiri vardır. Ben senelerdir alım satım yapıyorum ve başımdan geçen bir olayla ilgisini anlayamadım. Senelerdir gözlemlediğim şeylerdir bunlar. Genel konuşmuyorum zaten üstüne kim alınırsa ona yazmış olalım ayrıca sektörün haline atıfta bulundum sebepleri ile birlikte, genel desem ne olacak kısmi desem ne olacak tek tek isim verecek halim yoktur ancak bilinen isimlerde var yeni girenlerde var eskide olanlarda var. Dediğim gibi üstüne alınan alınır pay çıkaran çıkarır, suçlama yapmıyorum neticede, kişisel algılamayın her şeyi.

Hele şu piyasaya yeni girenler yok mu arkadaş bizde yaptık bu işi bende geç başladım, ancak 3-5 sene öncesine kadar böyle şeyler pek yoktu bu yeni neslin her işi böyle sakat mı acaba. Farklı üyelikler açayım 1 tl ye 3 tl ye domain kayıt edeyim hemen satışa koyayım bir ev parası isteyeyim, yahu benim bir kez bile böyle bir şey aklımdan geçmedi. Bir kişi yapar iki kişi yapar amenna herkes mi havadan para yağacağını zanneder. Domain nedir nasıl domain almalı satış nasıl yapılır ben bunlara dair bilgileri paylaşımları okumadığım zamanlarda bile bir yol haritası belirleyip planlı bir şekilde satış yapıyordum. Okuma bilgi edinme yoktur al domaini koy satışa hayırdır arkadaş arsa mı satıyorsun. Aynı firmada yalan yanlış bilgiler ile domain kayıt et, birden fazla üyelik al sonra kimlik bilgileri istenince firma domaine el koydu kullanmayın bu firmayı diye koca firmaya hakaret et. Bu sektöre neden giriyor böyleleri onuda anlamıyorum sanki herkes zenginmiş gibi para basıp yüksek fiyatlardan domain alıyormuş gibi bende gireyim hemen iki satış yapıp yolumu bulayım. 500 tane domain kayıt etmiş gözüme çarpan birisi hop 1 sene sonra hepsini düşürdü. Sektörün halini, ortadaki cahilliği daha nasıl anlatabiliriz.

Proje yapacağım diyerek yalan söyleyenler bir çanta dolusu para isteyenler, 1 sene sonra domaini uzatmaktan aciz olanlar bu şekilde onlarca domain kaptım. Ne istediğimizi bilmiyoruz haliyle yaptığımızda mantıklı olmuyor bunu anlatmak istiyorum. Domain ne kadar eder, potansiyel alıcıları var mı, hangi sektöre hitap ediyor sektörün durumu nedir bunlara dair hiçbir bilgi edinmiyorlar sonra saçma sapan bir domain alıp köşeyi dönmeyi hayal ediyorlar. Domain sana istediği kadar güzel görünsün o senin gözünde o kadar değerlidir ama o halde ya satma yada satıyorsan kriterlere uyum göster. Benim için milyon dolarlık değeri olduğunu düşündüğüm domain acaba kaça satılabilir benzer domainler kaçtan satılmış daha önce bu işin prensibi nedir, hiç mi düşünmez bir insan bunları. Bir domainin fiyatını satıcı belirlemez alıcı belirler, bu böyle olmak zorunda. Manevi değeri varmış yok proje yapacağım yok .com u şu paraya satılmış hep boş ve anlamsız kriterler.

Girelim alanadlari.com a şu açık arttırmaya bir göz atalım, zaten bilmeyen yokta yazıyorum işte öylesine. Domaini kayıt edeli 1 sene olmamış fiyatlara bakıyorsun 20.000 tl den başlıyor 100.000 tl ye kadar. Üstelik açık arttırma sabit fiyatta değil, ne olacak yani 3 tane zengin babayiğit domain arayışına girecekler aynı anda bu siteye ulaşacaklar ve aynı domaini almak isteyecekler, sonra üyelik açıp kapışmaya mı başlayacaklar. Bu kadar mı düşünce özürlü olur insan yahu. Alıntı yapmasaydın yazmayacaktım bırakalım ne halleri varsa görsünler, zarar edip dursunlar.