Ne konuydu be...
Bu arada o domain fırsatçısı benim kendi çapımda tabi ki.

Uzun uzun okudum, maşallah konu hortlamış, bende iki kelam edeyim konuyla alakalı alakasız.

Domain toplama mevzusuna networksolutions ın o efsane 0,50$ olayıyla başladım. 200+ domain regledim 180 civarını yenilemedim Bi domain gözüme kestirince tüm uzantılarını aldım. Ki o zamana kadar e-dergi olarak çıkardığım sitem .org domaindeyken .com unu bile almamıştım

Neyse sevdim bu işi... Sektörlerimle ilgili domainleri takip etmeye başladım. .com-.net-.org, bu domainlerin avını o zamandan beridir yapıyorum. Yalnız sizde de oluyor mu bilmiyorum ama domainlerle aramda bir bağ var. Duygusal bağ. Domainlerimin tamamı sektörel ve hepsini takım yapmak için (.com-net-org) uğraşıyorum. Satmak satmamak değil mevzu, bende olması. Ciddi bir bağ var. Mesela geçen gün 19 karakterli .com domain için 1500 tl verdiler, 2500 tl ilk verdiğim fiyattı aşağı inmedim, inemedim. Domain değerli benim gözümde. Aynı zamanda kendi sektörümün domaini, kendimde .net uzantısında proje yürütüyorum.

Şimdi domain fırsatçılığı falan baya bir söylenmiş. Bir süredir takip ettiğim projeli bir domain vardı. 1 Haftaya kalmaz düşecek. Son 1 aydır bi domainin düşecek olduğu tarihi biliyor olmama rağmen her gün kontrol ediyorum Hastalık deyin ya da ne derseniz deyin. Aynı sektörle ilgili elimde de 40 a yakın domain olmasına rağmen o .com uzantılı domaini istiyorum, elimde olan bişi değil. Şimdi ben bu domainleri sürekli takip ediyorum, aramda resmen duygusal bağ oluşuyor, (geçenlerde uzunca bir süre takip ettiğim domaini hasta olduğum için düşünce regleyemedim içim yandı ) kendim de pek kolay projelendirebilirim ama nadasa çekip satışa çıkarıyorum. Daha doğrusu almak isteyenler bi şekilde iletişime geçiyor. Benim de fiyatım örneğin o domain için (5karakter) 3.000 TL olacak diyelim. Bu fırsatçılık mıdır? Değildir bence, aynı arkadaş gidip .xyz vs uzantısını da alabilir pek tabi. Ama markalaşmak istiyorsa kesenin ağzını biraz açacak. Vay efendim neymiş, beyaz sayfa duruyormuş da bırak düşsün projelendirelim. E projen varsa koy bütçeni ortaya, kendine güveniyorsan da % pay ver, satacak olan zaten düşünür bunu.

Noktadomainsde gördüğümü yazmasam olmaz. mevzu burda yanlış görmediysem creditscores.com 2,150.000 $ ( İki Milyon Yüz Elli Bin Dolar, kabaca 6.500.000, eski parayla 6 trilyon beş yüz milyar) Şimdi bunu satar satmaz ayrı konu lakin bomba gibi bir rakam. Bizdeki karşılığı olarak kredinotu.com a deyin bakalım hangi yatırımcı benzeri bir bütçe sunar? Geçtim, 250 bin dolar vereni dahi çıkmaz. Bunu neden yazdım bilmiyorum Lakin elindeki mal iyiyse rakamı da iyi veriyorsun. Alan alır, almayan xcreditscores.com u alır, farklı bir markalaşma olayına girer.

Yazıların içinde alanadlari.com un videosu vardı. Aynen katılıyorum, alan adı bir işletmenin ya da x şeyin internetteki kimliğidir. Ben domainlerimi markalaşma, o iş üzerinden ciddi kazanç sağlanabilir olması sebebiyle seçiyorum ve fiyat sunuyorum.

Ne çok alakalı alakasız yazdım yahu Kusura bakmayın, yazmak istedim lakin o fırsatçılık olayına kızdım arkadaşlar. Gören de abc.com domaini elinde de projelensin diye 50$ a satmış sanacak

Kısacası, kendi açımdan domainlerle aramda bir "duygusal" bağ var. Tabi bu bağ gelen tekliflerin 0 (sıfırıyla) orantılı

Neyse iyi forumlar.