Öncelikle bu yazıyı bir Kemalist olarak yazdığımı açıkca belirtmek isterim.
Okuyup okumamak sizlerin takdirinde..
Hükümeti yerli otomobil konusunda çalışma yapmasından dolayı destekliyorum fakat bulunduğumuz yüzyılda artık kendi arabamızı gerçekten kendi kaynaklarımızla %100 yerli üretebilmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Ülkemizde çok değerli mühendisler, tasarımcılar mevcut. Lisanslama veya tasarım kopyası ile işe girişmek yerine sıfırdan bir tasarımla başlanmış olmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Hatta gerçekten ölmeyecek bir sektör olduğu için, ciddi ciddi bu işe girişiyorlarsa kamul istirakleri ve yerli otomobil üretimi ile ilgili ayrı bir bakanlık / arge merkezi açılmasını günümüz şartlarında gereklidir.
Karalama yapmayacağım, zira kopya falan da olsa bu tür haberleri duymak Kanlı haberleri duymaktan daha güzel geliyor..
Bir Kemalist (Atatürkçü) kardeşiniz olarak gelin böyle basit şeylerle birbirimizi kırmayalım.
"Kucaklaşalım, birlikte çalışıp daha iyisiniz beraber yapalım", diyorum..
Bir fabrikanın bedeli milyarlarca dolar, 100 de 100 yerli olmasının imkanı yoktur diye düşünüyorum, Her bir parça sıfırdan üretilecek dediğin bu sanırım, üretmek yetmeyecek uyumlu olması gerekecek, her parça için ayrıca zaman harcanmalı arge oluşturulmalı. Yatırımcılar, girişimciler bile bu böyle olmaz onun yerine lisans satın alıp kendi markamızı yaratmalıyız diyorlar. Yani Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Zaten yatırımcı ne derse o olur gibi geliyor, aslında bu konuda da eleştirilerimiz onlara gidiyor daha çok. Biz şöyle olsun böyle olsun derken bu işe yatırım yapacak olanlar, riske girecek olanlar bunları bilmiyor mu sizce.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:47:17 -->-> Daha önceki mesaj 09:36:16 --
3 sene önce şunlar yazılmış buradan da neyin ne olduğu anlaşılıyor gibi.
http://www.haberturk.com/blog/baris-...yerli-otomobil