Broşür için belediyeden izin falan almana gerek yok. Takibi, uygulaması veya yaptırımı olmaz çünkü yıllardır broşür işide yaptım hem tasarım, hem de öğrencilik zamanımda dağıtım gibi işlerde hiç bir zaman hiç bir yerden izin almaya gerek yoktu.
Kartvizit çok mantıklı hem de hiç pahalı olmayan bir yol. Hem kendini biraz daha profesyonel hissettirir hem de motive eder. Bunu yapmanı kesinlikle tavsiye ederim.
Bunların dışında iş gelmesini beklemektense çıkıp kendine iş kovalamayı tercih et

Çok fazla hayır cevabını duyacaksın belki kendini kötü hissedeceksin ama yine de sahaya çıkıp piyasayı ve nabzı sürekli takip et.
Ufak bir örnek daha vermek istiyorum yaşadığım yerde yiyecek firmaları çok fazla rekabet içerisinde çünkü öğrenci ile geçinen bir şehir bu yüzden buna dikkat etmek zorundalar. Bir tanesinin sahibiyle görüştüm aklına girebildim ve internetten sipariş verebileceği bir sistemin olmasının satışlarını etkileyebileceğiyle ilgili araştırmalar, sonuçlar vs hepsiyle adamın karşısına çıktım ve kabul etti adam.
Çokta uçuk olmayan hatta ihtiyaçları bile karşılmayan bir ücretle adama siteyi yaptım. Ve daha sonra telefonlarım sürekli çaldı otomatikmen. Çünkü hepsi artık bu çitaya ulaşma çabasına girdiler. İkinci kişiye yaptığım siteyi ise piyasa üzerinde fiyatlandırma yaptım ufak indirimler oldu fakat yinede hatrı sayılır paralar oldu bunlar.
Fiyatlandırma konusunda da şu şekilde bir çalışma prensibi edinirsen hem daha sağlıklı olur hem de kendini ezdirmezsin müşteri karşısında.
Uygun, uçuk olmayan ama stabil fiyatlandırman olsun. Yani örnek vermek gerekirse;
Kurumsal Site: xxx TL diye bir fiyat belirt, fakat kurumsal siteye eklenecek özellikleri ayrı fiyatlandır. Örneğin tamamen sallıyorum;
Slider: xx TL
Üyelik Sistemi xx TL
Forum xx TL
Çünkü bizim sektörde şöyle bir şey var, insanlar işimizi çok kolaymış gibi düşünüyorlar ve para verilebilcek bir şey değilmiş gibi düşünüyorlar. Halbuki yazılan her satır kodun bir parasal değeri vardır. Biz beynimizi, zamanımızı, sağlığımızı harcıyoruz bilgisayar başında. Hiç bir şey bu saydıklarımdan değerli değil. Değeri neyse onu almak zorundayız
Kimse ameliyat olup "hocam bu ameliyatın ücreti bize ne olur?" diye sormuyorsa, bizde "abi bunu hallederim ben ek ücrete gerek yok" demeye lüksümüz olmaması gerekiyor.