Bu işte "kapasiteye sahibim" denmesini yanlış buluyorum. Şuan bazı sebeplerden dolayı ben de küçük bir ilde yaşıyorum yaklaşık 6 senedir. Fakat küçük olmasına rağmen her ay en az 2 3 web sitesi işi geliyordu. Ta ki ben artık daha büyük oynamaya karar verene kadar.
Öncelikle durmadan, hiç durmadan kendini sürekli geliştir. Elinde iş yoksa mobil uygulamaya geç, andorid ve ios uygulama yazmayı öğren.
HTML5 ve Javascript kesinlikle adın soyadın gibi biliyor ol mesela.
Boş zamanlarını hatta gerekirse zamanını boşaltıp bu dediklerime el atmaya çalış.
Bunların dışında küçük yerde iş alabilmenin ufak tefek hileleri de mevcut.
Örneğin tasarım yönün güçlüyse bir kaç kafe-restoran-lokanta gibi yerlere grafikler hazırla. Git sahibine de ki "abi bak sana böyle böyle tasarımlar hazırladım. Bunları kullanırak rakiplerinden bir adım öne geçebilirsin. Daha fazla kazanma şansı yakalarsın.".
Böyle ufak-tefek sosyal mühendislikle senin bu işin içinde olduğunu herkese bildirmen gerekiyor. Daha sonra "abi sana site yapalım ya bak millet sipariş vereceği zaman sitene girsin fiyatlarını görsün öyle arasın telefonda çok fazla uğraşmazsın" gibi cümlelerle herkese farklı ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler sunarak küçük yerde iş sağlayabilirsin.
Yukarıdaki cümleler tabi birer varsayım. Ama sadece kendi bölgen değil de Türkiye genelinde iş sağlamak istiyorsan da kendi siteni düzgün bir şekilde oluşturup, içerisine yaptığın işleri vs hepsini kayıt altına alman gerekir.
Tabi senin sitene de insanların ulaşması içinde kapsamlı bir seo çalışması yapman gerekiyor. Çünkü web tasarım kelimelerinde deli gibi rekabet var.