Hocam peki bir hata yapılmışsa, yani içerikler siteden silinmiş ve Google Webmasters Tools üzerinde tarama hataları oluşmuşsa bu siteye negatif etkiler doğurur mu? Botların siteye daha az uğramasının kesin nedeni diyebilir miyiz? Bunun önüne geçmek, bunu düzeltmek için bir öneriniz var mı?
Konu sahibi arkadaştan özür dileyerek soruyorum. Benzer bir problemi ben de yaşıyorum ve Google botlarının az gelmesinin nedenini bu olaya bağlıyorum.
elbette bu ciddi bir problem. google için site güvenirlik indexinin en önemli unsurlarından biri index devamlılığı. 404 hataları yüksek sayıda ise index ve serp sonuçlarında gerileme yaşanabilir.
eğer 404 sayfalar manuel olarak tekrar yazabileceğin sayıda ise sayfaları yeniden oluştur. yok çok fazla sayıda 404 sayfa varsa sakın yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ansayfaya 301 yapma. anasayfaya 301 yönlendirme yapmak webmaster paneldeki hataları çözer ama serp ve trustranke negatif etki eder. 404 sayfanı düzenle ve 404 sayfası yerine meta noindex etiketine sahip bir http 200 sayfası göster. bu sayfa hala mevcut ama artık indexten sil demektir.
301 sayfadan sayfaya yapılacak bir yönlendirmedir. toplu olarak alakasız pek çok sayfanın tek bir sayfaya yönlendirilmesi sıkıntı çıkarır.
Sent from my iPhone using Tapatalk