Diğer arkadaşlarında dediği gibi aslında masraflar birazda sana ve eşine bağlı.Aslında direk eşine bağlı.
Ama şunu açık ve net söylim hocam.Evlilik kararı aldığımda kenarımda 1 kuruş bile yoktu.Rabbim öyle yardım ediyor ki şaşırıyorsun.O yüzden bu meblağlar korkutmasın seni.
Aynen katılıyorum, her ne kadar yeni evlenmiş olmasam da, evlilik kararı aldığımızda cebimde 5 kuruş para yoktu. Allah yuva kurmak isteyenlere yardımcı oluyor kesinlikle. 2 ay içinde evlendim ve 4 sene önce yaklaşık 20bin tl masraf yaptık (tekrar söylüyorum karar aldığımızda cebimde 5 kuruş yoktu)
Masraflara gelince tamamen evleneceğin kişinin beklentileri ve istekleri ile orantılı 25-30 bin ile 100bin tl arasında masraf yapabilirsin.
Beyaz eşya konusunda : paket halinde kampanyalı satış yapan yerler var onları araştır derim.
Aslında en çok gözü korkutan beyaz eşya ve mobilyalar vs oluyor ama ufak tefek, göze görünmeyen alet edevat mutfak eşyası vs inan onlardan çok daha fazla tutabiliyor o yüzden fiyatı iyiymiş diye bol keseden harcayıp parayı savurmazsan oldukça ekonomik bir şekilde evlenebilirsin bence.