direk ve dolaylı etkileri olur tanıtım yazılarının 1 günde etki edebilir, 6 ay sonrada tam etkisi görülebilir.

şöyle izah edeyim. tanıtım yazısı aldınız, tamam içinden sitenize link var. google bunu gördüğü gibi hemen bu etkiyi size yansıtmaz.

* ucundan biraz gösterir
* ölçer biçer, değerlendirir
* etkilerini izler
* tekrar değerlendirir
* sonuca yansıtır.

ucundan göstermesi kısa vadede sitenizde gördüğünüz sıralama değişimidir
ölçüp biçmesi sayfanın yeniden bir değerlendirmeye alınması sürecidir
etkileri bulunduğunuz sıralamayı haketmenizle ilgili google metrikleridir
tekrar değerlendirme bir nevi googleın güncellemesini geçmesi ve değerinin tam oturmasıdır
bunların sonucunuda direk sıralamada görürsünüz.

doğrudan etki ve dolaylı etkileri vardır tanıtım yazılarının. 1-2 ayda tam değerini bir nevi görürsünüz, 6 ay sonra bir güncellemeye takılırsa siteniz ne etkisi kalır nede kendisinden eser. bunuda bir yazıya bağlayamazsınız.

tanıtım yazısını aldınız, sıralamada birkaç günde birkaç sıra çıktınız. bu çıkış ziyaretçi sayısını arttırdı. gelen ziyaretçiler eskisine oranla sitede daha uzun süre durdu, daha çok sayfa dolaştı, içeriğinize katkı yaptı... bunlar dolaylı olarak sıralamanızı birden birkaç basamak daha arttırabilir ve dolaylı bir etkidir. güncelleme gelir belli bir süre sonra, her şey çok güzel giderken google bir bakarki siz tanıtım yazısı almışsınız iyi güzelde her yerde aynı kelimeye link vermişsiniz. size sağlam bir ceza keser buda dolaylı bir etkidir.