Öncelikle geçmiş olsun.

Ufak bir analiz yaptım. Avrupa kaynaklı bir grubun saldırısı. Kullandıkları HS Afrika tabanlı. RP ve INP noktaları almak için biraz uğraşmak lazım, zamanım yok ona. HS 1 aylık uğraşla kapatılırda başka bir sunucuyla yollarına devam ederler. O yüzden değmez. Parayı alma konusunda amatörler. Aynı adrese 13 defa para almışlar. Para laundrye giriyor. Ardından cüzdanlarına geri geliyor. Rus bir ekip olsaydı para benzersiz adresten mixere girer, public bir converterdan döviz olarak offshore (bildiğiniz anlamda değil) bir ülkede sahte pasaportla çekilir ve Rusya'ya normal bir para transferi gibi girerdi.

Asimetrik şifreleme kullandıklarını tahmin ediyorum fakat v3'ü yeni görüyorum daha doğrusu. Eğer hala beyinsizse kullanıyordur. Bu yöntemin şöyle bir dezavantajı var. Anahtar uzadıkça işlem süresi uzar. Yani GB boyurunda dosyalarınızı bile şifrelediyse arkaplanda uzun süredir çalışıyor demektir. Fakat genelde (işlem süresi ve recovery sırasındaki dezavantajlar yüzünden) text bazı dosyalara (ofis, txt, log, nfo, db vb.) saldırır CyrptoWall. PDF hex edilip zararlı kod içerisinde keyin alındığı adres tokeniyle elde edilebilir. Fakat biraz uzun bir süreç ve ilk alım sonrası pub server özel olduğundan key uçuruluyor. Özel değilse keyin alınması zaten imkansız. Maalesef polinomal sürede bu şifrelemeyi çözmek RSA kullanılmamış ise maalesef günümüz teknolojisiyle çalışabilen cihazlarda çok uzun bir süreç alır.

RSA kullanıldıysa çok ufak bir ihtimalle geri gelir. Eğer şifrelenmemiş yüksek boyutlu dosyalarınız varsa interneti kesin. Boş bir bilgisayara ikinci hdd olarka bağlayın ve mümkünse zararlının yerini tespit edin. Sistem dosyalarının birindedir. Zararlı kendini silmeden HEX edebilirseniz keyinize ulaşabilirsiniz. Ardındna iş basit bir decyrpte kalıyor. Cyrptowall'da bireysel işlemden farklı oalrak dosyalar wipe edilmez. Yani sağlam bir recovery işinize yarar ama temiz bir makinada. Ben bu durumda sector-by-sector imaj alınıp imaj üzerinde çalışılmasını öneriyorum.

Fakat bunların tamamı %1den kat kat daha az garantisi olan işlemler. Eğer önemliyse yada teknik bilginiz yetersiz ise diske dokunmayın. Parayı ödeyin. Tekrardan geçmiş olsun.