Merhaba arkadaşlar, kuzenimin PC'sine format atmaya kalktık, çok da anlamıyordum keşke girişmeseydik.

Derdim şudur; Windows 7 Starter 32 (orijinal) kurulum CDsi ve Driver CD'si bende var. Daha önce eski PC'm arızalandı attık, bunlar lazım olur diye sakladım ama kuzenimin PC'sine bunlarla format atıyorum sorun değil ama driverleri yüklediğimde ise tanımlanamıyor. Araştırdım ***, WLAN gibi driverlerin çalışmamasının nedeni uyumluluk modu ile alakalı sanırım. Eski PC'mde format atınca USB kısımları çalışırdı, bunda çalışmadığı için uyumluluk için gereken yüklemeleri de yapamıyorum, yardımcı olabilecek, akıl verebilecek birisi var mı acaba?

Format atma nedenimiz, kuzenim Windows 7 ultimate 64 bit kullanıyordu. Daha sonra Windows 10 Pro'ya yükselt mesajı geldi ama nasıl yaptıysa Lisanslamamış. Geri de alamadık, orijinal kullanmak, emek çalmamak için bu çabaya girdik, sonuç hazin.

Birisi yardımcı olursa çok mutlu olurum.

(NOT: Windows 10 pro indirme bağlantısından indirip, kurabiliyoruz ama şöyle ki lisans olmuyor artık, kuzen bir de kasmasın diye eski windows yüklemelerini disk temizleme aracı ile kaldırmış. Lütfen açıklayıcı bir bilgi verin, sinir oldum...)