Eğer kendini dünyanın önde gelen ülkeleri arasında görüyorsan istihbaratını koruyacaksın.Görmesen bile korumak zorundasın. Sen devletsin bundan büyüğü mü var? Kendi mitinglerinde 2 sokak öteden koruma başlarken,gittikleri mağazayı kapattırırken, esnaf ziyaretine esnaftan çok korumayla giderken türkiyenin başkentinde koskoca meydanda,tam şehrin ortasında günlerce önceden belirlenmiş bir etkinlikte güvenlik olmaması.İnsanların ikinci sınıf olarak görülmesi ve buna rağmen barış istemeleri kaba sıçmaksa,işçilerin haklarını istemek kaba sıçmaksa siz kaba bile sıçamazsınız. Ha bu arada orada sadece hdp yoktu. Chp-tabipler odası-tmmob-barolar ve sayısız stk. Öğrendiğiniz tek şey kaçak elektrik. Ben bu ülkeye kurban olurum diyip vergi kaçırmak kaçak elektrik kullanmaktan daha basit bir şey sanırım. Kaçak elektrikten başka söyleyecek sözünüz yok. Dün ölen hdplileri bugün "hdpli puşt" olarak andınız fakat 6 ay sonra zorunlu askerlikten şehit olsaydı canım şehidim olacaktı. Söyleyecek sözüm yok.
Kaçak elektrikten başka söyleyecek o kadar çok şey var ki daha basit anlaşılması için bunu söylüyorum. Başka bir şey yok diyorsan evet yoktur diyebilirim ve bu seni ilgilendirmez, çünkü milyonlarca insan bu durumdan şikayetçi peki bunun adına neden haksızlık yapıldığını, kaçak elektrik kullananların haram işlememesi gerektiğini sözde hak arayanlar bahsetmiyor. Varsa yoksa barış diyorlar, barış savaşın olduğu yerde bahsedilir yani ülkeler arasında ki bir savaş durumunda. Söyle bakalım senin şimdi burada bizden ne farkın var ne eksikliğin ne üstünlüğün var, neyin barışını istiyorsunuz. Barış istiyorlarsa o halde neden bir tek bayrak bile yoktur ellerinde. Ellerinde neden silahlar var. Kendi düşüncelerini yazma bana benim veyahut diğer arkadaşların neden bunları sürekli sorduğunu düşünüp anlamaya çalış daha sonra anlayabilmemizi sağla başarabilirsen. Empati yapmayı bir dene.