Aslında aradığım cevap yada söylemek istediğim tam olarak bu. Kafam da şu an her şey net değil. Gidip gitmeme gidersem işleri nasıl toparlayacağım konusunda kafam allak bullak. Bir yandan hemen gidip bir an önce geleyim diye hesaplıyorum bir taraftan da arkada bıraktığım konular.
En önemlisi annemin göz ameliyatı. Gözlerinde katarakt var ve bir an önce ameliyat olması gerekiyor. Ameliyat olduktan sonra da belli bir müddet iş göremeyecek, dinlenmesi gerekecek. Gözlerinin de ameliyattan sonra düzelip düzelmeyeceği, görüp göremeyeceği ise meçhul. Çünkü hem katarak var gözünde hemde mikrop ve girdiği ameliyatta riskli. Ameliyat olmasa da bu sefer tamamen görme yeteneğini kaybedebilirmiş. Tam da onun böyle birine ihtiyaç duyduğu dönemde yalnız bırakıp askere gitmek tamamen aklımın burada kalmasına neden olacak. Kafam allak bulak cidden.
Muayene olmaya gitme o zaman şu anda. Kendini hazır hissettiğin vakit git. Gittiğinde aynı anda alma olasılığı düşük. Muayeneden 3-5 ay sonra gidiyorsun. Hayatını düzenle. Elinde domainlerin varsa, özellikle firmalarla çalışıyorsan domainleri 2-3 yıl uzat. Sakın 1 yıl uzatma. O eşşekliği ben yaptım. Dediğimi yap, yaptığımı yapma. Elinde hitli güzel sitelerin varsa askere gitmeden sat mutlaka. Ben satmadım. Geri dönünce hepsi patates olmuştu. Geri dönünce hiç bir şey aynı olmuyor. Evli değilsen ve uzun dönem askerlik yapacaksan, kız arkadaşın varsa gitmeden ayrıl. Tavsiyedir.