Askere gidersen düz taban hariç , bu yaşına kadar çözemediğin sağlık sorunlarının pek çoğu çözülür. Gidip sağlıklı dönersin. Tek şey şu anda hazır mısın?

Kendimden bir örnek. Sağlık problemlerim vardı. Baya kötüydüm. Piskolojik diyebiliriz. Guatr gibi. Çok kötü olduğum için bir müddet tecil ettim üniversite ile. Toparladım 2 yılda. Sonra kendime zaman verdim. 1 yıl sonra gideceğim diye. Kendimi ona göre hazrladım. Elimdeki işleri v.s. Kafamda hiç birşey kalmayacak şekilde.

Hazır şekilde çıktım gittim. Benim tamamen düzelmem için pc den kalkmam. Hiç bir şekilde kafama takmamam. Düzenli bir hayat yaşamam gerekiyordu. Askere gittim. Yazıcı ol dediler. Yok dedim. Nöbet mangası oldum. Saatlerce kendimi dinlemeye zamanım oldu. Askerliğimi kabaca anlattığım herkes zikmişler seni diyor. Fakat hiç izin kullanmadan 14 ay askerlik yaptım. Doğru düzgün çarşıyada çıkmadım. Geceli gündüzlü tuttuğum nöbetin haddi hesabı yok. Şafak 1 de gece 3-5 nöbetindeydim.

Askerlik bitti. Evime döndüm. Hiç bir sağlık problemi getirmedim. Ne guatr ne başka birşey. Kafam çok rahattı. Kafama takmamayı öğrendim. Dinlemeyi. Plan yapmayı. Ailenin önemini. Eve gelirken ekmek varmı, dolapta ne eksik vardı diye düşünmeyi. Anne babayla zaman geçirmeyi. Akşam gelince yorgunluk çayı yapmayı. Yemek yapmayı. Daha pek çok şey.

Yerinde olsam gitmemeyi değil. Ne zaman askerlik için hazır olacağını düşün. Çünkü bana hiç birşey katmayacak ben herşeyi gördüm dediğim halde bana çok şeyler kattı. Haylen spor yapıyorum. Göbek yapmadım geldim geleli.

Askerliğimi Ankara'da yaptım.