İstanbul'a hiç gelme. 2 kat daha fazla maaş alacaksın belki ama inan değmez.
Daha küçük şehirde daha butik bir hayat yaşamanı tavsiye ederim.
4k maaş alsan, 2k'sı eve gidecek. İstanbul'da dışarı adım atman günlük 50 TL - 100 TL.
Arkadaşlar 900 falan demişte, Beşiktaş'ta, Karaköy'de, Üsküdar'da, Levent'te bu fiyata ev falan bulamazsın. İşine yakın olacağı için bu semtleri seçtim. En kötü bodrum kat 1500 TL. Güzel evler 1750-3000TL arasında değişiyor.
900 TL'ye varoş semtlerde metrobüse, metroya yarım saat mesafedeki pis ve muhafazakar semtlerde ev bulursun.
Varoş semtleri tercih edersen daha ucuza da çıkarabilirsin. Ama işe gidip gelmen zorlaşır. Abuk sabuk minibüslerde yaşamını çürütürsün. Buranın trafiği ayrı bir dert, insanları ayrı bir dert. Hiç tatlı canını bozma. Otur güzel güzel şehrinde
Ben her gün 60 km yol gidip geliyorum ev-iş arası. Trafikte günde 5 saate yakın vaktim geçiyor. Ayda 700-1000TL arası sadece benzine para veriyorumdur. Stresi, kalabalığı falan boşver hiç gelme.
Kendini geliştirsen ne olacak. Biz geliştirdikte ne oldu? Koca bir hiç.
Para dediğimiz şey koca bir hiç. He şunu yapabilirsin Bursa'da işler kısıtlıysa. Seni anlıyorum farklı şeyler geliştirmek istiyorsun.
İstanbul'da outsource çalışacağın iş ayarlarsın. Arada bi gelip gidersin falan. Bir ayağın burada olur. Böylece hem farklı işler yaparsın, hem taşınmamış olursun.
Ha birde şu var. İstanbul'da istediğin kadar zengin ol, lüks semtte yaşa. Yine varoşlarla birlikte olacaksın. Yobazı, teröristi, akılsızı, manyağı...
Trafikte, iş yerinde. İlla ki bi aptala denk geleceksin. Bu yüzden ülkeyi terk etmek en doğru karar olacaktır.