Merhaba arkadaşlar, 18 yaşındayım ve yaklaşık 10 yaşımdan beri bilgisayara bakmaktan olduğunu düşündüğüm göz bozukluğum var. 12-13 yaşlarındayken doktora gittiğimde bozuk olmadığını sadece bulanık gördüğünü söyledi ve bir gözlük vermişti. Gözlüğü taşıyamadım çünkü herkes gözlük kullanamaz, kullananlar ve deneyenler bilir zaten. Bende üstelemedim, üstelemediğim güne lanet olsun iyice bozuldu gözlerim. Örneğin okulda sınıftayız en ön sırada oturuyorum ama tahtadaki yazıyı zar zor gözlerimi kısarak görüyorum.
Salı günü doktora gideceğim ve gözlük istemediğimi, lens kullanmak istediğimi söyleyeceğim.
Gözüme uygun lens bulabilir miyim? Hangi marka lens önerirsiniz?
Bir arkadaşım örneğin göz numaran 1.25 ise 1 numara lens al, öyle öyle düzelt gözünü demişti tam numarasını alma demişti sizce bu yöntemi denemeli miyim?
Kontakt lens ve günlük lensler var, değişik tür lenslerin olduğunu duydum. Hangi lens tipini önerirsiniz? Gözüme tak çıkar her sabah her akşam zorlanırım diye düşünüyorum gözümde kalabilecek bir lens var mıdır ?
Lens kullanımından sonra gözlerimi çizdirmeyi düşünüyorum, bu yaşta tekrar yenileyebilir gözlerinin bozulması denilmişti,
Lens önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler